Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Καταγγελίες ΑΚΕΛ : Αναλγησία και αυταρχισμός από το κατοχικό καθεστώς.


Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει το ψευδοκράτος



Αδιαλλαξία, αναλγησία και αυταρχισμό επιδεικνύει το κατοχικό καθεστώς στα κοινωνικά και εργασιακά θέματα καταγγέλλει το ΑΚΕΛ και καταδικάζει τη βία κατά εργαζομένων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί.
Κληθείς να σχολιάσει τη βία που ασκήθηκε κατά εργαζομένων του «δήμου» Λευκωσίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν ειρηνικά κατά της πολιτικής του ψευδοκράτους στα κοινωνικά ζητήματα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, υπέδειξε ότι η συμπεριφορά του ψευδοκράτους καταδεικνύει το αυταρχικό πρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος.
Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει αυτή τη στάση και συμπεριφορά των «αρχών» του ψευδοκράτους, «οι οποίες έχουν χρησιμοποιήσει βία απέναντι σε εργαζόμενους που κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται για την πολιτική του ψευδοκράτους σε σχέση με κοινωνικά και εργασιακά θέματα». 
Η ΠΕΟ, εξάλλου, καταδικάζει τις επιθέσεις και την ωμή βία που ασκήθηκε σε βάρος των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων στο «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας κατά την απεργιακή κινητοποίησή τους και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους αγώνες τους για υπεράσπιση των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων. 
Η αλληλοϋποστήριξη και η έκφραση αλληλεγγύης πολλαπλασιάζει τη δύναμη της εργατικής τάξης στους αγώνες ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και για υπεράσπιση των κατακτήσεων των εργαζομένων, τονίζει η ΠΕΟ και σημειώνει πως οι κοινοί ιστορικοί αγώνες και η κοινή δράση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εργαζομένων αποδεικνύουν την ανάγκη για ταξική αλληλεγγύη στην υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων. 
Μήνυμα αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στο «δήμο» έστειλε και η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ. 
Στη σημερινή εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος η ενότητα και ο αγώνας των εργαζομένων ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποκτά ξεχωριστή σημασία, σημειώνει και τονίζει ότι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι θα αγωνισθούν για να διαφυλάξουν το δικαίωμα της οργάνωσης, της απεργίας και της συλλογικής σύμβασης. 
Τα επεισόδια μεταξύ των εργαζομένων στο «δήμο» της κατεχόμενης Λευκωσίας και της ψευδοαστυνομίας ήταν στα πρωτοσέλιδα του χθεσινού τ/κ Τύπου. 
Στα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου τα επεισόδια
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» με τίτλο «Μεγαλώνει ο θυμός» έγραψε ότι οι διαδηλωτές με θυμό διαδήλωσαν στην κατεχόμενη Λευκωσία εναντίον της απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» ν’ απαγορεύσει την απεργία των εργατών του κατεχόμενου «δήμου» που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. 
«Ο Κιουτσιούκ και ο Ερογλου συμπεριφέρονται εχθρικά» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος. 
Η «Κίπρις» με τίτλο «Πολύ λυπηρό» αναφέρεται στα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και λεγόμενης αστυνομίας.
Στο πλευρό των εργαζομένων ήταν και τα μέλη της συντεχνιακής πλατφόρμας, τα οποία είχαν κατέλθει σε τρίωρη στάση εργασίας για να τους συμπαρασταθούν, καθώς και πολιτικοί της «αντιπολίτευσης» όπως ο ηγέτης του ΡΤΚ, οι λεγόμενοι δήμαρχοι της κατεχόμενης Αμμοχώστου και Κερύνειας, ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζή. 
Οι απεργοί πορεύτηκαν από το «δημαρχείο» στη λεγόμενη προεδρία κυβερνήσεως όπου συγκρούστηκαν με την ψευδοαστυνομία όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο. 
Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 6 ψευδοαστυνομικοί και 2 δημοσιογράφοι, ενώ τέθηκαν υπό κράτηση 8 διαδηλωτές.
Εκ μέρους της συντεχνιακής πλατφόρμας ο πρόεδρος της συντεχνίας Τουρκ-Σεν Αρσλάν Μπιτσακλί είπε ότι αν μέχρι την Παρασκευή η ψευδοκυβέρνηση δεν υπαναχωρήσει, θα κηρυχθεί απεργία διαρκείας.
Ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ επέκρινε την ψευδοκυβέρνηση για την απόφασή της να απαγορεύσει την απεργία και έκανε λόγο για πρωτόγνωρο χάος.
Η λεγόμενη ένωση Τ/κ αγροτών σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στην ανικανότητα της ψευδοκυβέρνησης να επιλύει προβλήματα και ζητά τη διενέργεια πρόωρων «εκλογών».
Εξάλλου σε μια προσπάθεια να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ των Ερογλου, Κιουτσιούκ και των λεγόμενων υπουργών δημοσιονομικών Ερσίν Τατράρ και εσωτερικών Ναζίμ Τσαούσογλου.
Ο κ. Ερογλου είπε σε δηλώσεις του ότι επιβάλλεται η καταβολή των μισθών και ο τερματισμός της απεργίας. 
Αναφέρθηκε ακόμα και στους σωρούς σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας και είπε ότι θα πρέπει να τερματιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση η οποία, όπως ισχυρίστηκε, δίνει τροφή στους Ε/κ να δηλώνουν ότι δεν πρέπει να πραγματοποιούνται επισκέψεις στην κατεχόμενη Λευκωσία λόγω των μεταδοτικών ασθενειών.

Πηγή:www.haravgi.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: