Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ!


Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Έληξαν ειρηνικά και αγωνιστικά πριν από λίγο, οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις(πλατεία Κοτζιά, Μουσείο) και πορείες στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα.
Ιδιαίτερο χρώμα στις πορείες προσέδωσε η παρουσία των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και πρώτα απ' όλα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ (μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ...
Τόσο στις συγκεντρώσεις όσο και στις πορείες κυριάρχησαν συνθήματα με εκλογικό χαρακτήρακαι κυρίως συνθήματα ενάντια στην τρόικα, το μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, για την ανατροπή του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας.

Χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα των διαδηλωτών: «Ούτε Βενιζέλος, ούτε Σαμαράς, ήρθε η ώρα της Αριστεράς!».
Μετά την πορεία, ένα σημαντικό τμήμα των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στην Καισαριανή όπου το μεσημέρι πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Πλατεία Καισαριανής. Θα ακολουθήσει πορεία προς το ιστορικό Σκοπευτήριο με ομιλητή τον Μανώλη Γλέζο.
Με επιτυχία, επίσης, και μαζική αγωνιστική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας, στην οποία οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες.
Ανάλογες πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη και σεόλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή:www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: