Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΚΚΕ & ΣΥΝ: ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΜΕ!

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ηγεσία του ΚΚΕ αποφάσισε δια του ΠΑΜΕ να μην οργανώσει πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αθήνα. Η Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΝ καλεί στις 10:00 στην Ομόνοια, στις 10:30 στη .... πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) όπου θα βρίσκεται το ΕΚΑ και μετά στη Καισαριανή!
Ο λόγος που οδήγησε τους πρώτους σε αυτή την απόφαση, όπως σημειώνει ο «Ριζοσπάστης», είναι πως «ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς δεν είναι σαν μια άλλη πρωτομαγιάτικη επέτειος» και παραθέτει στη συνέχει τα στοιχεία της επίθεσης του κεφαλαίου σε μισθούς και συντάξεις, για τη μαζική ανεργία κ.ά. Και γι’ αυτό, όπως ισχυρίζεται, «θα πρέπει οι εργαζόμενοι όλης της Αττικής να πάνε στον Ασπρόπυργο, έξω από τις πύλες της Ελληνικής Χαλυβουργίας (…) εκεί που έξι μήνες τώρα οι απεργοί χαλυβουργοί δίνουν έναν σκληρό και ηρωϊκό αγώνα». 
Οι δεύτεροι για παρόμοιους λόγους μάλλον θέλουν να τιμήσουν τους εκτελεσθέντες στο Σκοπευτήριο.
Θα λέγαμε, και μαζί μας κάθε λογικός και πολιτικοποιημένος άνθρωπος και κάθε αγωνιστής του κινήματος που διαθέτει μια στοιχειώδη πείρα από αγώνες, πως οι πρακτικές αυτές στερούνται κάθε λογικής. Το να μη γίνει πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Αθήνα, μια συγκέντρωση που δίνει τη δυνατότητα να βγουν στον δρόμο μαζικά ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία και να διατρανώσουν τη θέληση της εργατικής τάξης, όπως γίνεται σε μαζική κλίμακα τα δύο τελευταία χρόνια, να αντισταθεί και να διαμορφώσει όρους για επιμέρους και συνολικότερες ανατροπές, όχι μόνο δε τιμά τους αγώνες της αντίστασης, όχι μόνο δεν υπηρετεί τον αγώνα των χαλυβουργών, αλλά ούτε και συνολικά τους αγώνες των εργαζόμενων μαζών.
Ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι μια ακόμα ευκαιρία, ιδιαίτερα παραμονές των εκλογών, να βγουν οι εργαζόμενες μάζες μαζικά στους δρόμους και ιδιαίτερα στην Αθήνα και να εκφράσουν την οργή και τον θυμό τους ενάντια στο σύστημα και στο πολιτικό προσωπικό του. Να καταδείξουν πως οι ανατροπές και η ελπίδα του λαού αναδύονται στους δρόμους και στους ταξικούς αγώνες. Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει άλλη μια επίθεση κατά του δικαιώματος της απεργίας (για πρώτη φορά ίσως και της Πρωτομαγιάτικης με τέτοια ένταση) στη προσπάθειά τους να μην εκφραστεί ο λαός την Τρίτη. Τα πάντα έχουν επιστρατευθεί και αυτή τη φορά, από το φόβο των επεισοδίων μέχρι τα πλήγματα των καταστηματαρχών που περιμένουν τη ...Πρωτομαγιά να δουλέψουν και τον τουρισμό που πλήττεται για άλλη μια φορά!
Αντίθετα, οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ γι’ αυτό που πραγματικά ενδιαφέρονται είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, για "πανίσχυρο ΚΚΕ"  οι μεν, για "να ενισχυθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις της Αριστεράς" οι δε, όπως δηλώνουν και στα σύνθημά τους, και όχι να αποδείξουν ότι πράγματι θέλουν τον εργαζόμενο λαό στο δρόμο και στους αγώνες, όπως διατείνονται στον ένα ή στον άλλο βαθμό, ανεξάρτητα από τις εκλογές και τα όποια αποτελέσματά τους.
Άσχετα από τους λόγους με τους οποίους ντύνουν αυτές τις αποφάσεις τους είναι ξεκάθαρο ότι δε θέλουν να δημιουργήσουν γεγονότα δυσάρεστα εκεί που ενοχλεί το σύστημα. Και ας μη σπεύσουν κάποιοι να μας πουν για τα μπάχαλα και τις προβοκάτσιες, ξέρουν πολύ καλά τι εννοούμε όσοι διαβάζουν αυτό το blog. Οι επιδιώξεις του συστήματος δεν πολεμιούνται με το να του κάνουμε τη χάρη να μη διαδηλώνουμε εκεί που το ενοχλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: