Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

9.850.802 ψηφοφόροι το εκλογικό σώμα:Μεταξύ 9 και 9.30 μ.μ. στις 6 Μάη η εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, με το ποσοστό λάθους 0,5%.


Μεταξύ 9 και 9.30 μ.μ. στις 6 Μάη η εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, με το ποσοστό λάθους 0,5%

Αυξημένο ελαφρά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είναι το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης, στην κοινή συνέντευξη με την εταιρεία SingularLogic, η οποία έχει αναλάβει το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μάη. Αναλυτικότερα, δικαίωμα ψήφου στις επερχόμενες εθνικές εκλογές έχουν 9.850.802 ψηφοφόροι (9.834.970 το 2009) εκ των οποίων 4.771.337 είναι άνδρες και 5.079.425 είναι γυναίκες. Οι νέοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 359.959 εκ των οποίων 183.709 είναι άνδρες και 176.250 είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με τη SingularLogic, και σ' αυτές τις εκλογές, δίπλα στον παραδοσιακό τρόπο θα αξιοποιηθεί και το σύστημα συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων με την χρήση κινητών τηλεφώνων (Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης - SRT). Το σύστημα αυτό θα χρησιμοποιηθεί - μέσω των δικαστικών αντιπροσώπων - σε ένα δείγμα περίπου 5.000 εκλογικών τμημάτων (25% του συνόλου), τυχαίο και αντιπροσωπευτικό από τις 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Το βράδυ των εκλογών, η εταιρεία εκτιμά ότι θα είναι σε θέση μεταξύ 9.00 - 9.30 μ.μ. να δώσει εκτίμηση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος με το ποσοστό λάθους να κινείται περί το 0,5%.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, από σήμερα θα ξεκινήσει και η διαδικασία ενημέρωσης της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου αναφορικά με τα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων, στα οποία θα ψηφίσουν οι εκλογείς. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της βδομάδας, οπότε οι ψηφοφόροι, πηγαίνοντας στη διεύθυνση http://www.ypes.gr/el/Elections/ και πατώντας την ένδειξη «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» θα μπορούν να βρουν το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Αναφορικά με το ζήτημα των ντιμπέιτ, o υπουργός Εσωτερικών έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΝΔ, το θέμα να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της Διακομματικής Επιτροπής που θα συγκληθεί αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη από τον Αρειο Πάγο των υποψηφίων κομμάτων και συνδυασμών κομμάτων. Η εν λόγω συνεδρίαση αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης ή το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή:www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

Red Star είπε...

Επιβεβαιωνόμαστε απόλυτα ως προς το προσδιορισμό του εκλογικού σώματος (δείτε :http://kke4ever.blogspot.com/2012/04/to-13o-red-star-41-8-red-star.html)

Επεξεργάζομαι στοιχεία 2 πανελλαδικών (μεγάλων σε μέγεθος ερευνών) που δίνουν κάποια στοιχεία για την αποχή και βέβαια για την εκλογική δύναμη των κομμάτων.Δεν μπορώ να πω ακόμα κάτι πέρα ότι τα αποτελέσματα τους δεν αλλάζουν ως τώρα την εικόνα του 13ου πολιτικού βαρόμετρου και το άθροισμα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κυμαίνεται μεταξύ 39-43 % που δυστυχώς δίνει αυτοδυναμία.
Εξάλλου οι πιο κρίσιμη εβδομάδα θα είναι η επόμενη με τη Πρωτομαγιά και τις τελευταίες συγκεντρώσεις των κομμάτων και ανάλογα και με την πολιτική ατζέντα, την προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά και την ωριμότητα ή ανωριμότητα του λαού θα διαμορφωθούν οι τελικές τάσεις.Πάντα θα υπάρχει και το ποσοστό αυτών που θα αποφασίσουν τελευταία μέρα ,αλλά ως την Παρασκευή που θα αναρτήσω την τελική μου εκτίμηση θα έχω προσπαθήσει να κάνω και αυτή την δύσκολη αναγωγή.