Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ.


Αθωώθηκαν οι τρεις κομμουνιστές.

Την πλήρη αθώωση των τριών κομμουνιστών, Χουάν Χοσέ Σεράνο, Αλμπερτ Καμαράσα και Χαβιέρ Αουρέ αποφάσισε το Ποινικό Δικαστήριο της Βαρκελώνης στις 13 Απρίλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομικής ομάδας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας που επισημαίνει ότι τρεις αγωνιστές «αποτέλεσαν παράδειγμα θάρρους, αυταπάρνησης και δύναμης στη μακρά πάλη τους ενάντια στην καταστολή».
Οι τρεις κομμουνιστές - ένας εκ των οποίων ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος - είχαν κατηγορηθεί άδικα για «αντίσταση κατά της αρχής» και «διατάραξη της δημόσιας τάξης», επειδή τάχα έριξαν βόμβες μολότοφ σε ένα χωριό στην Αστούριας στις 15 Γενάρη του 2011 και παραπέμφθηκαν στο Ανώτατο Εθνικό Δικαστήριο τον Ιούνη του 2011.
Η σημαντική αντίδραση των κομμουνιστών εξανάγκασε τις αρχές να ακυρώσουν την κατηγορία αυτή που επισείει ποινή 3 χρόνων και 10 μηνών, αλλά συνεχίστηκε η προσπάθεια δίωξης των κομμουνιστών, αυτή τη φορά με την επίσης κατασκευασμένη κατηγορία περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς». Οι κατηγορίες της αστυνομίας ήταν από την αρχή αβάσιμες καθώς τέτοιες δραστηριότητες δεν ανταποκρίνονται στην πολιτική του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας για τη μαζική πάλη. Από την αρχή της υπόθεσης είχε γίνει φανερό πως επρόκειτο για στημένες κατηγορίες της ισπανικής αστυνομίας, ώστε να ποινικοποιήσει τη δράση των κομμουνιστών. Δεκάδες Κομμουνιστικά Κόμματα, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, ενώ ΚΚΕ και ΚΝΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Ισπανίας το Δεκέμβρη του 2011.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: