Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. σχετικά με τη σύλληψη του Α. Τσοχατζόπουλου.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.




Ο λαός πρέπει να είναι δύσπιστος σε ό,τι του πουν περί διαφάνειας και κάθαρσης σχετικά με τη σύλληψη του Ά. Τσοχατζόπουλου, όταν μάλιστα θέλουν να καπηλευτούν το υπαρκτό πρόβλημα για εκλογικό αποπροσανατολισμό. Το ΚΚΕ θυμίζει ότι στο πόρισμά του κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής της βουλής κατέληξε στα εξής βασικά συμπεράσματα:
Ότι ο περιορισμός της έρευνας μόνο γύρω από το ζήτημα αν υπήρξε ή όχι χρηματισμός του πρώην υπουργού Άμυνας Ά. Τσοχατζόπουλου, συνιστά προσπάθεια αποπροσανατολισμού, γιατί κρύβουν ότι οι μίζες είναι ένα σύμπτωμα και ιδιότητα που υπάρχει σε όλες τις συναλλαγές που αφορούν επιχειρηματικούς ομίλους είτε μεταξύ τους είτε με το κράτος.
Αφήνει στο απυρόβλητο τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τη συρρίκνωση της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, αλλά και για την προμήθεια μεγάλων στρατιωτικών εξοπλισμών που δεν αφορούν τις ανάγκες της χώρας, αλλά τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Στο πόρισμά του το ΚΚΕ εκτίμησε ότι προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων από την πλευρά του πρώην υπουργού και για το λόγο αυτό πρέπει να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για να συνεχιστεί και η διερεύνηση των συγκεκριμένων ευθυνών του από το δικαστικό συμβούλιο. Ταυτόχρονα σημείωνε ότι σοβαρές πολιτικές τουλάχιστον ευθύνες είχαν και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση προμήθειας νέων υποβρυχίων και εκσυγχρονισμού των παλιών. Επίσης σημαντικές πολιτικές, τουλάχιστον, ευθύνες έχουν μέλη κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με την εποπτεία και την εκτέλεση των σχετικών συμβάσεων, κύριων και συνοδευτικών.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα  δεν πρέπει να παγιδευτούν από τις διακηρύξεις και τις κοκορομαχίες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και άλλων κομμάτων με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου ότι έχουν πρόθεση να βάλουν τέλος στα νοσηρά φαινόμενα και στα σκάνδαλα τιμωρώντας τους υπεύθυνους.
Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό ότι οι μηχανισμοί και τα κόμματα του συστήματος δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κλείσουν στη φυλακή ένα ή και άλλα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα και τη βάρβαρη πολιτική τους, που φέρνει φτώχεια και δυστυχία στο λαό και είναι γερασμένο και σάπιο ως το μεδούλι. Κάθαρση μπορεί να κάνει μόνο ο λαός όταν με τη δική του εξουσία αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και κάνει δική του, κοινωνική ιδιοκτησία, όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ληστεύουν το λαό, γεννούν τις μίζες, τη σήψη και τον παρασιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: