Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ - Η ψήφος στο ΚΚΕ συμφέρει το λαό


«Με την ψήφο στο ΚΚΕ συναντιέται η τιμωρία στα κόμματα συγκυβέρνησης και ευρωμονόδρομου, με την άμεση λύση που συμφέρει το λαό σε αυτές τις εκλογές, να προκύψει ισχυρό ΚΚΕ, αδύναμη κυβέρνηση που ανεξάρτητα από αυτούς που θα συμμετέχουν θα επιχειρήσει να υλοποιήσει μέτρα που έχει προαποφασίσει το μεγάλο κεφάλαιο με τους συμμάχους του στην ΕΕ και το ΔΝΤ».
Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ τουΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, περιοδεύοντας στις υπηρεσίες του δημαρχείου στην οδό Αθηνάς και σ' αυτές του Πνευματικού Κέντρου στην Ακαδημίας.
Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους ανάμεσα σε άλλα εκφράστηκε η αποστροφή απέναντι στο μεταγραφικό παζάρι αστών πολιτικών και άλλων παραγόντων από το ένα αστικό κόμμα στο άλλο, η απέχθεια και για κόμματα - απόχες που στήνονται, προκειμένου να μαζέψουν τη λαϊκή οργή, να τη λοξοδρομήσουν.
Ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε το γεγονός ότι λίγο πριν προκηρυχθούν εκλογές η συγκυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο για αμέσως μετά τις εκλογές «για την αναδιοργάνωση των υπουργείων και ΝΠΔΔ» που προωθεί αντιδραστικές αλλαγές στα υπουργεία, στην κρατική διοίκηση και γενικότερα στο Δημόσιο, αξιολόγηση υπαλλήλων, χιλιάδες απολύσεις. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, όλα τα λαϊκά στρώματα, έχουν συμφέρον και ανάγκη από μια κρατική Δημόσια Διοίκηση που βασική της αποστολή θα είναι να υπηρετεί μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού και κατ' επέκταση τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Οτι προϋπόθεση γι' αυτό είναι ν' αλλάξει χέρια και τάξη η εξουσία, προϋπόθεση είναι η εργατική λαϊκή εξουσία. Κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Να καταδικάσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, της ΕΕ, των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων, της αξιολόγησης και των απολύσεων, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
Ειδικά στο Πνευματικό Κέντρο, όπου πλέον στεγάζονται οι υπηρεσίες του ενιαίου Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ο ένας πάνω στον άλλον, με γραφεία να έχουν καταλάβει χώρους που προηγούμενα ήταν χώροι εκθέσεων, η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το γεγονός ότι οι περίπου 1.200 μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοί του συν οι περίπου 400 συμβασιούχοι του βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.
Με το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας που συζητιέται ανάμεσα σε δήμο και περιφέρεια προκύπτει ότι μετά τη συγχώνευση υπάρχει «πλεονάζον προσωπικό» (πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο παράγοντας της πλειοψηφίας το προσδιόρισε σε 400 εργαζομένους), ανοίγοντας διάπλατα δρόμο για απόλυσή τους με βάση και τις επιδιώξεις συγκυβέρνησης/ΕΕ. Ταυτόχρονα, η παραμονή ή απόλυση εκατοντάδων συμβασιούχων του (όπως και πολλών άλλων σε άλλες υπηρεσίες του δήμου) συζητιέται πάλι σε δικαστήρια Μάη και Ιούνη.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: