Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Υπέρ του αριστερού υποψηφίου (Μελανσόν) για τις Γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Κορέα



Την υποστήριξή του στον Ζαν Λικ Μελανσόν, τον υποψήφιο του Αριστερού Μετώπου στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου και 6ης Μαΐου, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα. Ο Κορέα είπε χαρακτηριστικά πως «σήμανε η ώρα για την επανάσταση των πολιτών» στη Γαλλία. Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα, γραμμένο στα ισπανικά και με ημερομηνία 9 Απριλίου, ο Κορέα ξεκινώντας με τον χαιρετισμό «Αγαπητέ Ζαν Λικ» τονίζει πως «το νέο Μέτωπο της Αριστεράς του οποίου ηγείσαι αποτελεί σημείο αναφοράς για τα προοδευτικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη».
"Είμαστε βέβαιοι πως θα κατορθώσετε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις που εγείρονται την ιστορική τούτη στιγμή από την ευρωπαϊκή πραγματικότητα», τονίζει ο Κορέα.
«Οι κοινωνικές προτάσεις που έχεις διατυπώσει έχουν αρχίσει εφεξής να καυτηριάζονται από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, τα οποία σε χαρακτηρίζουν 'λαϊκιστή' και 'δημαγωγό': καλώς όρισες στη μάχη, πρόκειται για την αντίδραση του Κεφαλαίου όποτε προβάλλονται οι πολιτικές και τα μέτρα επ’ ωφελεία των εργατών, των υπαλλήλων, της μεγάλης πλειοψηφίας», σημειώνεται στο ίδιο κείμενο. Για τον πρόεδρο του Ισημερινού, «εδώ, όπως και στη Γαλλία, έχει σημάνει η ώρα της επανάστασης των πολιτών και η πορεία επί τα πρόσω σε ένα μέλλον πλασμένο απ’ τη ζωή και την ειρήνη, τους καρπούς της δικαιοσύνης». Και καταλήγει: «Σου ευχόμεθα, σύντροφε, κάθε επιτυχία στις προεδρικές εκλογές. Μπορείς να στηρίζεσαι στη δική μας μαχητική αλληλεγγύη. Hasta la victoria siempre (Πάντα μέχρι τη νίκη)».
Ο Μελανσόν, για τον οποίο οι επαναστάσεις στη Λατινική Αμερική αποτελούν δεδηλωμένα πηγή έμπνευσής του, έχει ανασύρει το νοτιοαμερικανικό σύνθημα «que se vayan todos» για να τιτλοφορήσει το (ήδη μπεστ σέλερ) βιβλίο του «Να φύγουν όλοι! Γρήγορα, επανάσταση των πολιτών».

ΠΗΓΗ-WWW.AVGI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: