Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΜΑΣ:Για τις συνεργασίες ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ με επιχειρήσεις.


Νέες μπίζνες με επιχειρήσεις ετοιμάζονται να ανοίξουν αρκετά ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 



Ανάμεσα στις πιθανές συμφωνίες, ξεχωρίζουν αυτές του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την γνωστή κινεζική πολυεθνική COSCO και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με την εταιρία HailAgriculture.
Με μεγάλα λόγια για «εξωστρέφεια» και «απάντηση στην κρίση», κρύβουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ΑΕΙ-ΤΕΙ και τη σύνδεσή τους με την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Η πιθανή συμφωνία ελληνικών πανεπιστημίων με την COSCO σημαίνει:

  • Έρευνα που θα δικαιολογεί και θα ενισχύει την εκμετάλλευση των εργατών και την καταστροφή του περιβάλλοντος, θα συγκαλύπτει τα εργατικά ατυχήματα, τελικά θα βοηθά στην αύξηση των κερδών της επιχείρησης εις βάρος των εργαζομένων και του λαού. Ούτε λόγος φυσικά για έρευνα π.χ. για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για φτηνές, συχνές και ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
  • Για τους απόφοιτους, δουλειά-λάστιχο, ανασφάλιστη εργασία, μισθοί πείνας των 430€, ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις. Η συγκεκριμένη πολυεθνική έχει μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά σε εργασιακό γκέτο. Η άνοδος της εμπορευματικής κίνησης στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιώς, που κατέχει η επιχείρηση,κατά 73,5% και τα τεράστια κέρδη της ακόμα και σε περίοδο κρίσης, χτίζονται πάνω στις πλάτες των εργαζομένων: Με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, εργατικά ατυχήματα και μισθούς Κίνας. Αυτά υπόσχονται στους απόφοιτους οι ιδιοκτήτες της COSCO και οι συνεταίροι τους στα πανεπιστήμια, διοικήσεις, μεγαλοκαθηγητάδες και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ .
  • Εκπαίδευση των φοιτητών με τις αξίες των μονοπωλίων, να καθορίζει η COSCO  τι θα μαθαίνουν οι φοιτητές.
  • Επιβολή διδάκτρων. 
Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που ιδρύει κατά παραγγελία της εταιρίαςHail Agriculture, παράρτημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αυτό το πανεπιστήμιο ονειρεύονται  τα κόμματα της πλουτοκρατίας που ψήφισαν και υλοποιούν το νέο νόμο πλαίσιο: Πανεπιστήμιο που όλη του η λειτουργία ενισχύει την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτό εννοούν όταν λένε «σύνδεση με την αγορά».
Τώρα οι φοιτητές και οι σπουδαστές να σηκώσουν ανάστημα. Να γυρίσουν την πλάτη στις παρατάξεις του κεφαλαίου μέσα στις σχολές που συμφωνούν με το πανεπιστήμιο-επιχείρηση. Να παλέψουν μαζί με το ΜΑΣ για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα σε μια κοινωνία που η επιστήμη και η εξουσία θα βρίσκεται στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: