Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΜΑΣ: Για την «κοινωνική» πρόταση της ΔΑΠ. Νέα διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο από την παράταξη της ΝΔ.



Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος της ΔΑΠ ως το μακρύ χέριτου κεφαλαίου, της μαύρης συγκυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές. Πίσω από τις μεγάλες κουβέντες για «ίσες ευκαιρίες για όλους» επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των φοιτητών την ολομέτωπη επίθεση στο δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλειά με αξιοπρέπεια. Αναπαράγουν ολόκληρο το νόμο-πλαίσιο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και προσθέτουν ακόμα πολλά περισσότερα.

Πολλές κουβέντες βρήκε να πει η ΔΑΠ για τα προβλήματα αλλά ούτε μία κουβέντα δεν βρήκε να πει για το ποιος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ με τη ληστεία των αποθεματικών, τους προϋπολογισμούς φτώχειας και την μετατροπή των πτυχίων μας σε διαβατήρια για την ανεργία αφού η ΝΔ έχει συνυπογράψει όλες αυτές τις αποφάσεις.
Καμία αυταπάτη. Οι προτάσεις της έρχονται να εξυπηρετήσουν τον ακόμα στενότερο έλεγχο των σχολών από τις επιχειρήσεις και το ξήλωμα όσων έχουν απομείνει στη φοιτητική μέριμνα. Και αφού δεν μπορούν να κρύψουν το πάθος τους για την ενίσχυση των μονοπωλίων, για την αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας, προβάλουν ως λύσεις στο μεγάλο κόστος σπουδών, τα δάνεια και το ξεπούλημα των εστιών σε επιχειρηματίες!!!
Η ΔΑΠ, θέλει τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, να προετοιμάζουν τους φοιτητές για το μαύρο μέλλον που έφτιαξε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με τους μισθούς-χαρτζιλίκι των 430€, τις εργασιακές σχέσεις-λάστιχο. Επειδή «ανταγωνιστικός», δηλαδή φτηνός και υποταγμένος εργαζόμενος δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι, η ΔΑΠ, προτείνει τα ιδρύματα να προσλαμβάνουν φοιτητές με «μικρή αμοιβή» στην έρευνα ακόμα και ως διοικητικό ή τεχνικό προσωπικό προφανώς στη θέση των σημερινών εργαζόμενων.
Εκεί όμως που ξεπερνά κάθε προηγούμενο είναι όταν προτείνει την «εθελοντική» (τζάμπα) εργασία σε κοινωνικές υπηρεσίες για να απαλλαγεί το κράτος από το κόστος των υπηρεσιών πρόνοιας!!! Αφού τα δουλεμπορικά γραφεία διασύνδεσης δεν τους ικανοποιούν όπως λειτουργούν σήμερα, θέλουν να τα αναβαθμίσουν.
Η «σύνδεση» με την αγορά εργασίας δεν θα δώσει στους φοιτητές δουλειά! Η σύνδεση με την «αγορά εργασίας» σημαίνει: περιπλάνηση μεταξύ ανεργίας και δουλειάς-λάστιχο, ανασφάλιστη εργασία, μισθοί πείνας, ανύπαρκτες συλλογικές συμβάσεις.
Με την ιδιωτική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων τα μονοπώλια θα μπουν πιο βαθειά στον καθορισμό των σπουδών και της έρευνας. Θα γίνουν ιδιοκτήτες των πανεπιστημίων Α.Ε., με τους φοιτητές πελάτες υποβαθμισμένης και πανάκριβης γνώσης.
Είναι ώρα οι φοιτητές και οι σπουδαστές να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και την παράταξή της, την ΔΑΠ. Αυτές οι δυνάμεις μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη του στα Πανεπιστήμια, την ΠΑΣΠ, έχουν ταχθεί με τα συμφέροντα των βιομήχανων και των μονοπωλίων.
Τώρα η λύση είναι οργάνωση στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ. Με την καθημερινή μας δράση να χτίσουμε τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θ’ ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική που με φανατισμό υπερασπίζονται τα στελέχη της ΔΑΠ, η ΝΔ και ο πρόεδρος της.
Γιατί η «γενιά που θα τα αλλάξει όλα»,
πρέπει να ξεκινήσει στέλνοντας στον αγύριστο τις παρατάξεις και τα κόμματα του κεφαλαίου μέσα και έξω από τις σχολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: