Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σχόλιο του Κώστα Ήσυχου μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική και άμυνα, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου από την Κύπρο, σχετικά με τις «ΑΟΖ»



Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να αναφέρεται στο φλέγον θέμα των ΑΟΖ, όταν επί δεκαετίες το κόμμα του, αλλά και ο ίδιος, έχοντας την κυβερνητική και πολιτική ευθύνη που του αναλογεί,  να «αναλύει από μηδενική βάση» τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, στη βάση του διεθνούς δικαίου και της συνθήκης της θάλασσας του ΟΗΕ.
Η Ελλάδα, εδώ και δεκαετίες, δεν έχει οριοθετήσει με τις γειτονικές της χώρες την ΑΟΖ και σήμερα χωρίς να αναληφθεί καμία πολιτική ευθύνη,  αναφέρεται με «ελαφρά τη καρδία» ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό και διεθνές θέμα.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας έχουν δεχτεί βαρύ πλήγμα από τις μνημονικές πολιτικές, των οποίων ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είναι βασικός αρχιτέκτονας. Το κατοχικό δάνειο, οι πολεμικές αποζημιώσεις, η αναγκαία οριοθέτηση ΑΟΖ με όλες τις γειτονικές μας χώρες, οι ληστρικές «δανειοδοτήσεις» και τα ατέλειωτα μνημόνια που πάνε χέρι - χέρι με πολιτικές "κοινωνικής γενοκτονίας" είναι λίγα από τα αμέτρητα πολιτικά «εγκλήματα» που έχουν διαπραχτεί σε βάρος της χώρας μας και του λάου της.
Θα ήταν καλύτερο σε τέτοια ζητήματα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μην κάνει χρήση της γνωστής προεκλογικής τακτικής περί «πολιτικής αμνησίας».  
Βέβαια, και σε αυτό το θέμα θα μπορούσε αν επικαλεστεί το «καταστροφικό έργο της αριστεράς….»

Δεν υπάρχουν σχόλια: