Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Γκάλοπ της Rass στην Β'Αθηνών για την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Στην πρόθεση ψήφου πρώτη είναι η Ν.Δ 14,7 % και στην δεύτερη θέση μαζί σχεδόν το ΠΑ.ΣΟ.Κ 10,2 %, η ΔΗ.ΑΡΙ. 10,1 %, το Κ.Κ.Ε. 10,0 %, ΣΥ.ΡΙΖ.Α 9,8 %.Ψηλά στο 9,4 % οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.Στο 2 % η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.Αδιευκρίνιστη ψήφος και Λευκά-Άκυρα στο 15,6 %.Ποια είναι τα ποσοστά στις έγκυρες ψήφους και στους αποφασισμένους.Σχόλιο του Red Star.

Δημοσκόπηση της Rass στην Β'Αθηνών


Η έρευνα διεξήχθη από 21 έως και 23 Μαρτίου 2012 με 1.202 συνεντεύξεις στην B’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.Το κόμμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α συμπεριλαμβάνεται (κακώς) στο πίνακα της Rass πάνω στην επιλογή άλλο αλλά συγκεντρώνει σύμφωνα με την εφημερίδα Το Παρόν ποσοστό 2,0 %.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων με αναγωγή αδιευκρίνιστης ψήφου και άκυρων λευκών διαμορφώνονται ως εξής: (Στη παρένθεση βλέπετε το ποσοστό που πήρε το κάθε κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2009.)


Νέα Δημοκρατία    17,4  % ( 26,6)
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   12,1  % (40,2) 
Δημ.Αριστερά          12,0  %  (-)
Κ.Κ.Ε                        11,9  % (10,8)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                   11,6   %  (7,4)  
Αν.Έλληνες             11,1  %  (-)
Οικ.Πρασ.                  5,5 %   (4,3) 
Χρ.Αυγή                     4,4 %  (0,4) 
Δημ.Συμμαχία           3,0  % (-)
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α              2,4 %  (0,5)
Παν.Άρμα.Πολ.         1,8 % (-)
ΛΑ.Ο.Σ                        1,7 %  ( 7,3)
 Άλλο                          5,3 % (2,4)

 Ως γνωστό στη Β'Αθηνών τα ποσοστά ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ είναι πάντα χαμηλότερα από το Πανελλαδικό τους ποσοστό και τα ποσοστά των κομμάτων της αριστεράς και των άλλων κομμάτων  υψηλότερα.Και σε αυτή την έρευνα να είμαστε επιφυλακτικοί όπως και σε όλες άλλωστε καθώς το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό και οι μετακινήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο γίνονται ευκολότερα από ότι στο παρελθόν.


Red Star

4 σχόλια:

kolokotronis είπε...

Άλλη μία Πρωταπριλιάτικη δημοσκόπηση! Αυτή τη φορά και κυριολεκτικά Πρωταπριλιάτικη!
Μετά από δυόμιση χρόνια έντονων ταξικών κινητοποιήσεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, η Rass πρέπει να μας θεωρεί τελείως κορόιδα, ώστε να "χάψουμε" πως το ΚΚΕ στη Β' Αθήνας έχει άνοδο μόνο μιάς ποσοστιαίας μονάδας! Το 11,9%, που του δίνει με αναγωγή, είναι μικρότερο και από το ποσοστό του ΚΚΕ στη Β΄Αθήνας, στις βουλευτικές του 2007! Επομένως, σύμφωνα με τη Rass, το ΚΚΕ παίρνει πανελλαδικά σήμερα 8% !!!
Καραμπινάτη λαθροχειρία!
Το ΚΚΕ σήμερα στην Β΄Αθήνας είναι σαφώς πάνω από το 15%.

Red Star είπε...

Παρά τον κατακερματισμό της ψήφου θα συμφωνήσω πως το Κ.Κ.Ε δεν είναι χαμηλότερα από το 2007 σε καμιά των περιπτώσεων στην Β'Αθήνας.Αλλά γενικά θα πρέπει να μην περιμένουμε σε όλες τις περιφέρειες την ίδια εκλογική συμπεριφορά.Αλλού το Κ.Κ.Ε θα σημειώσει τεράστια άνοδο ,αλλού μικρότερη.Ακόμα και μέσα στην Περιφέρεια Αττικής έχω ενδείξεις π.χ. ότι στην Α΄Αθήνας το Κ.Κ.Ε παραδόξως έχει μεγαλύτερη άνοδο από ότι στην Β'Αθηνών.Επαναλαμβάνω σε καμιά περίπτωση στην Β'Αθήνας το Κ.Κ.Ε δεν είναι στο 11,9 %, αυτό πράγματι είναι κακή αποτύπωση από την RASS.Θα σας ενημερώνω για όλα τα στοιχεία μέσω του βαρομέτρου ή σχολίων μου, για να ξέρουμε που βαδίζουμε.Και ασφαλώς ας μην επαναπαύεται κανείς στα καλά ποσοστά που παρουσιάζουν το Κ.Κ.Ε. ή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε άλλα γκάλοπ που έχουν παρουσιαστεί.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ,ΥΠΟΥΛΕΣ και χρειάζεται μάχη σπίτι, σπίτι για κάθε ψήφο. Ο κόσμος είναι ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ.Συνιστώ ΠΡΟΣΟΧΗ και όσο μπορούμε από τώρα να πείθουμε φίλους,συγγενείς,γείτονες γιατί τα ΜΜΕ θα κάνουν την τελική επίθεση τους όταν προκηρυχθούν εκλογές και θα ρίξουν τόνους λάσπης,διλημμάτων και προπαγάνδας υπέρ των αστικών κομμάτων.

haridimos είπε...

Ενημερωτικά, έχω μαζέψει όλες (νομίζω) τις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις των τελευταίων 15-16 μηνών εδω
ΓΚΑΛΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ #2

Red Star είπε...

@haridimos
Σου βγάζω το καπέλο !
Λείπουν μόνο ελάχιστες έρευνες από πανεπιστήμια και μικρές ή νέες εταιρίες όπως αυτή που δημοσίευσε το Χωνί την Κυριακή.

Την Μεγάλη Εβδομάδα λέει θα μας πουν πότε θα γίνουν οι εκλογές...Για να δούμε λέτε να συμπέσει με την Ανάσταση του Κυρίου τις κροτίδες και τα πυροτεχνήματα ;

Ή μήπως περιμένουν κάτι μέχρι την τελευταία εβδομάδα (λέω εγώ τώρα ο χωριάτης) που θα αλλάξει την κατάσταση όπως καμιά τρομοκρατική επίθεση ή κάτι άλλο κουφό για να τις αναβάλλουν μέχρι νεωτέρας... ;

Μας έχουν κάνει περισσότερο καχύποπτους από όσο είμαστε από την φύση μας...