Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Νίκος Μπογιόπουλος : «Η ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ ΗΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ»!


Νίκος Μπογιόπουλος-Ριζοσπάστης


Πριν λίγες μέρες ο Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δεν ξέχασε να μνημονεύσει τον Πλαστήρα ως ένα από τα νάματα της πολιτικής καταγωγής του κόμματός του.
Επίσης ουδείς αγνοεί σε αυτή τη χώρα ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλοςπροσωπικά, χαίρει της αμέριστης εκτίμησης του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη».
Δεδομένων αυτών, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χτες συμπληρώθηκαν60 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, έχουμε να θυμίσουμε τα εξής όσον αφορά το... «δημοκρατικόν» της παρατάξεως που εκπροσωπεί ο Βενιζέλος:

*
α) Πρωθυπουργός της Ελλάδας όταν εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης ήταν ο Πλαστήρας...
*
β) Στις 30 Μάρτη 1952, ημέρα Κυριακή, μέρα που ακόμα και οι Γερμανοί δεν έκαναν εκτελέσεις, μέσα στη νύχτα, σαν κοινός δολοφόνος, το κράτος των αστών, το κράτος των γερμανοτσολιάδων που είχαν πλέον ντυθεί αμερικανοτσολιάδες, το κράτος των μαυραγοριτών που έχτιζε «Νέους Παρθενώνες» στη Μακρόνησο, το κράτος που υπηρετούσε και υπηρετεί το «Δημοσιογραφικό Συγκρότημα Λαμπράκη», είχε εκτελέσει τον Μπελογιάννη και τους συντρόφους του.
Το «Βήμα», στο πρώτο κιόλας φύλλο του μετά την εκτέλεση, από το κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας υπό τον τίτλο «Εμπρός εις αυτήν την αλήθειαν», έγραφε την 1η Απρίλη 1952:
*
«Μετά την εκτέλεσιν της Δικαστικής αποφάσεως διά τους κατασκόπους κομμουνιστάς (...) μικρός σάλος φαίνεται να επικρατή (...). Η εκτέλεσις όμως της αποφάσεως ήτο ένα πολύ σκληρόν και ανεπιθύμητον καθήκον και διά την Κυβέρνησιν (...). Ουδείς εις την Ελλάδα επιθυμεί την χύσιν και νέου αίματος εξ' αιτίας των Κομμουνιστικών επιθέσεων και μηχανορραφιών (...). Αλλά εφόσον αι επιθέσεις και αι μηχανορραφίαι και η κατασκοπεία συνεχίζονται, πώς είναι δυνατόν το Κράτος να παραιτηθή της υποχρεώσεώς του όπως προασπίση και προστατεύση τον Ελληνικόν λαόν;»...
***
Με νωπό ακόμα το αίμα του Μπελογιάννη και των συντρόφων του, δύο μέρες μετά την εκτέλεση, ο Μπελογιάννης - κατά το «Βήμα» και το συγκρότημα Λαμπράκη - ήταν «κατάσκοπος».
Η εκτέλεσή του δεν ήταν έγκλημα, αλλά «καθήκον» (!) της κυβέρνησης του Πλαστήρα.
Η εκτέλεση του Μπελογιάννη δεν ήταν δολοφονία, αλλά «υποχρέωση» (!) του κράτους.
*
Αυτά συνέβαιναν στην Ελλάδα εξήντα χρόνια πριν.
Πριν δηλαδή ο Βενιζέλος προεδρεύσει του ΠΑΣΟΚ και αναδειχτεί σε καθημερινή σχεδόν βάση ένας κατά συρροή αντιΚουΚουΕδολόγος, έχοντας, φυσικά, την αμέριστη αρωγή των φιλικών του ΜΜΕ...
ΣΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!
Οι εκπρόσωποι της τρόικας, την περασμένη Τρίτη από το Ευρωκοινοβούλιο, είπαν ευθέως ότι απόφαση των κομμάτων που συγκροτούν την ελληνική κυβέρνηση είναι μετά τις εκλογές να συνεχιστεί στην Ελλάδα η«εσωτερική υποτίμηση», δηλαδή νέες περικοπές μισθών και συντάξεων πάνω στις προηγούμενες περικοπές, νέες μειώσεις κοινωνικών δαπανών, νέα εργασιακά «Νταχάου».
*
Μια μέρα μετά, την Τετάρτη, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - που υποτίθεται ότι συνάπτουν δάνεια για «να εξασφαλίσουν μισθούς και συντάξεις» - ψήφισαν την τροπολογία Σαχινίδη για τη σύσταση του «ειδικού λογαριασμού» όπου θα κατατίθενται όλα τα νέα δάνεια του δεύτερου μνημονίου, αλλά και τα ποσά που προκύπτουν από το ξεπούλημα της χώρας, από τα χαράτσια και από τη φορολεηλασία του ελληνικού λαού, για να επιστρέφουν - με τόκο - στους μονοπωλιακούς και κρατικομονοπωλιακούς ομίλους των εγχώριων και ξένων κεφαλαιοκρατών - τοκογλύφων.
*
Την επόμενη ακριβώς, την Πέμπτη, ο μεν κύριος Τόμσεν του ΔΝΤ δήλωσε ότι οι Ελληνες πρέπει να αποβάλουν το ...«ταμπού» των απολύσεων, ξεκαθαρίζοντας επιπλέον ότι η πολιτική της ανεργίας και του εισοδηματικού αφανισμού του ελληνικού λαού, όπως έχει σχεδιαστεί από την ελληνική κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα, θα έχει δεκαετή - τουλάχιστον - διάρκεια.
Ο δε κύριος Ματίας Μος, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα: Εξέφρασε με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα την ευχή, την ελπίδα, την πίστη - μαζί με την ανάλογη παραίνεσή του προς τον ελληνικό λαό - στις επικείμενες εκλογές να κερδίσουν είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ...
*
Στα προηγούμενα ας προστεθούν και τα «κροκοδείλια» ορισμένων εκ των συγκυβερνώντων ότι με τέτοιες παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας ...θίγονται η «εθνική τους κυριαρχία» και η «εθνική τους αξιοπρέπεια».
*
Κατόπιν αυτών, δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε το κάλεσμα του ΚΚΕ για την απάντηση - μονόδρομο του ελληνικού λαού στους τόπους δουλειάς, στους δρόμους και στην κάλπη:
Σαρώστε τουςΣυνθλίψτε τουςΣυντρίψτε τους!
Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ
Ο κύριος Πρετεντέρης δεν έχει βάλει στόχο να γίνει επιστάτης σε ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών που ετοιμάζουν οι ΧρυσοχοΐδηςΣαμαράς, ΒενιζέλοςΚαρατζαφέρης.
Απλώς, ως καλός πολίτης και έγκριτος δημοσιογράφος που είναι - και θα παραμείνει - καταθέτει τις απόψεις του για το θέμα.
Σύμφωνα με τις απόψεις του, λοιπόν, αυτά τα στρατόπεδα πρέπει να γίνουν διότι αν και δεν παίρνει όρκο ότι αποτελούν λύση (σ.σ.: μπορεί και να αποτελούν, δηλαδή...), συνιστούν εντούτοις «κάτι συγκεκριμένο για να αντιμετωπιστεί» το πρόβλημα. Επίσης - κατά την άποψή του - η θέση του ΚΚΕ ενάντια στα στρατόπεδα είναι «γελοία». Και τέλος - πάντα κατά την άποψη του κυρίου Πρετεντέρη - τα στρατόπεδα δεν είναι «στρατόπεδα», ειδάλλως δεν θα χλεύαζε τη θέση του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη» ότι πρόκειται ακριβώς γι' αυτό, δηλαδή περί στρατοπέδων συγκέντρωσης.
*
Ως στήλη ποτέ δεν θα τολμούσαμε να κρίνουμε - πόσο μάλλον να αναμετρηθούμε με την αυθεντία του κυρίου Πρετεντέρη.
Ως εκ τούτου δεν θα βγάλουμε «κιχ» ούτε για την τοποθέτησή του ότι τα στρατόπεδα είναι «κάτι συγκεκριμένο» που κινείται στην «αντιμετώπιση» του προβλήματος,
ούτε για τη θέση του ότι η άποψη του ΚΚΕ ενάντια στα στρατόπεδα είναι μια «γελοιότητα».
*
Μια μόνο - τόση δα - ένσταση έχουμε:
Γνωρίζουμε ότι μετά την πρώτη ανακοίνωση για τα κυβερνητικά μέτρα, άρχισε το επικοινωνιακό μακιγιάρισμα και τα στρατόπεδα έπαψαν να τα αποκαλούν «στρατόπεδα».
Στο πλαίσιο του «πολίτικαλ κορέκτ», των ευφημισμών και της αποκολοκύνθωσης των λέξεων και των εννοιών, τώρα τα βαφτίζουν «κέντρα κράτησης», «κέντρα φιλοξενίας», «κέντρα υποδοχής»
και δεν αποκλείεται σε λίγο να τα αποκαλέσουν «κέντρα... αναψυχής και αθλοπαιδιών»...
*
Αλλά, να:
Την αρχική πληροφορία ότι αυτά που ετοιμάζουν οι Χρυσοχοΐδης, Βορίδης, Βενιζέλος και Σαμαράς - και τα επικροτεί ο Πρετεντέρης - είναι «στρατόπεδα», δεν την πήραμε ούτε από το ΚΚΕ, ούτε από τον «Ριζοσπάστη».
Την πληροφορία ότι πρόκειται για «στρατόπεδα»
την πήραμε στις 22 Μάρτη, ημέρα Πέμπτη, από... «Τα ΝΕΑ»!
Από την εφημερίδα, δηλαδή, του κυρίου Πρετεντέρη.
Και από τη στιγμή που «Τα ΝΕΑ» του κυρίου Πρετεντέρη
- όχι το ΚΚΕ ή ο «Ριζοσπάστης» -
μας πληροφόρησαν ότι αυτά που ετοιμάζονται είναι «στρατόπεδα» δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε.
Ούτε για το αν τα στρατόπεδα είναι στρατόπεδα, αλλά ούτε και για το ποιόν όσων επικροτούν τον εγκλεισμό των μεταναστών σε στρατόπεδα...

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: