Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συμπαράσταση στον αγώνα των ναυτεργατών.


Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των ναυτεργατών για την σωτηρία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, του ΝΑΤ και του Οίκου του Ναύτη. 

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στηρίζει με το πιο αδίστακτο και αντιδημοκρατικό τρόπο τα συμφέροντας των εφοπλιστών διατηρώντας το καθεστώς επιστράτευσης των ναυτεργατών επ΄ αόριστο. Είναι πρόκληση η τάξη των εφοπλιστών που δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φορολογία να απειλεί με απολύσεις, να ζητάει διάλυση των συνδικάτων των ναυτεργατών, να εκβιάζει με την πείνα ώστε να επιβάλει μισθούς πείνας και επιδόματα φιλανθρωπίας αντί για κοινωνική ασφάλιση.
Έχουν θέσει μάλιστα ζήτημα συνθέσεων πληρωμάτων, κατάργησης της υποχρεωτικής ετήσιας δρομολόγησης των πλοίων όπως και της 12μηνης υποχρεωτικής απασχόλησης του πληρώματος. Ας το πούνε οι εφοπλιστές με το όνομα του: «να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας του μεσαίωνα οι ναυτεργάτες, να κινδυνεύουν οι νησιώτες, να πληρώνουν ακριβά εισιτήρια.» Μετά από αυτά πάει πολύ να επικαλούνται την αγανάκτηση των νησιωτών απέναντι στους απεργούς που δίνουν τη μάχη για όλους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, γι' αυτό πρέπει να ανατραπούν.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει απεργοσπαστικού μηχανισμούς θα πέσει στο κενό με την αποφασιστικής στήριξη όλου του εργατικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: