Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κοροϊδεύουν και τρομοκρατούν-«Τελείωσε η πλάκα. Παίζουμε με τη μοίρα της χώρας...» κραύγαζε εν εξάλλω ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Τελείωσε η πλάκα. Παίζουμε με τη μοίρα της χώρας...» κραύγαζε εν εξάλλω ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για το νέο μνημόνιο. Μόνο που δυο χρόνια πρωτοφανούς λεηλασίας σε βάρος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων δε συνιστούν «πλάκα», ούτε κανένας γελάει μ' αυτήν. Δυο χρόνια ο λαός γίνεται αποδέκτης ενός οργίου εκβιαστικών διλημμάτων, τρομοκρατίας, καταστροφολογίας προκειμένου να επιτευχθεί η υποταγή του στη βαρβαρότητα όπου τον έχουν ρίξει. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο εκβιασμός εκτινάχτηκε στα ύψη, απ' τον ίδιο τον πρωθυπουργό, απ' τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, απ' τους βουλευτές τους στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.
Η επιχειρηματολογία τους που άγγιζε τα όρια της εσχατολογίας, πανομοιότυπη αναπαράχθηκε απ' το σύνολο του αστικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σε ένα συγχρονισμένο μπαράζ με στόχο τις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις.
Κρατάει βέβαια χρόνια αυτή η ιστορία. Ο λαός θυμάται, πρέπει να θυμάται. Τις θυσίες για να μπούμε στην ΟΝΕ, που τις ακολούθησαν άλλες για να μείνουμε σ' αυτήν, έπειτα κι άλλες στο όνομα της δημοσιονομικής σταθερότητας, της αντιμετώπισης της κρίσης δήθεν χρέους και πάει λέγοντας. Ο Γολγοθάς για το λαό είναι ατελείωτος, όλο και πιο ανηφορικός. Και έπρεπε χτες, πρέπει τώρα, να σταματήσει να ανηφορίζει. Τώρα να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Μπορεί, έχει τη δύναμη και η χώρα έχει τις δυνατότητες, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο κέντρο του θα έχει τις εργατικές λαϊκές ανάγκες, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με αποδέσμευση απ' την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Ο λαός να αναφωνήσει ότι πράγματι «τελείωσε η πλάκα». Είναι ώρα δράσης, ανειρήνευτης πάλης εναντίον των παρασίτων που ρουφάνε το αίμα του και των πολιτικών τους εκπροσώπων, για ανατροπή της εξουσίας τους και οικοδόμησης της λαϊκής εξουσίας.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: