Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ηλεκτροσόκ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς το Μνημόνιο 2 φέρνει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ακόμα και μέσα στο 2012


Nέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο 2012 φέρνει το νέο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
'Οπως αναφέρει το Έθνος, δεν αποκλείεται από τον Ιούνιο να γίνουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε πώληση λιγνιτικών μονάδων και σταθμών υδροηλεκτρικής παραγωγής.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα γίνουν με βάση και τον πρόσφατο μηχανισμό που είχε εισηγηθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και προέβλεπε την ανά εξάμηνο αναπροσαρμογή των τιμολογίων ρεύματος.
Το νέο μνημόνιο θα προκαλέσει "ηλεκτροσόκ" σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ίσως και μέσα μάλιστα του τρέχοντος έτους.
"Υιοθετούνται περαιτέρω μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ενεργειακή συνιστώσα των επίσημων τιμολογίων για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις αντανακλά, το αργότερο έως τον Ιούνιο του 2013, τις τιμές χονδρικής αγοράς, με εξαίρεση τους ευπαθείς καταναλωτές", αναφέρεται στο νέο Μνημόνιο.
Παράλληλα, το Μνημόνιο αναφέρει πως η κυβέρνηση μέσα στο δεύτερο τρίμηνο θα πρέπει να αρχίσει την εφαρμογή των μέτρων που διασφαλίζουν την πρόσβαση των ιδιωτών στον λιγνίτη.
"Σκοπός είναι η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων τον Ιούνιο του 2013", τονίζει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ-NEWS247.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια: