Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ- Συμπόρευση με το ΚΚΕ τώρα


Στην πλατεία Κυψέλης, την οδό Κυψέλης και άλλους δρόμους της περιοχής περιόδευσε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο πλαίσιο σειράς περιοδειών στο κέντρο της Αθήνας, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Μιλώντας με ανθρώπους του μόχθου, μισθωτούς, μικρομεσαίους ΕΒΕ, άνεργους, συνταξιούχους, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι η αντεργατική βαρβαρότητα κυβέρνησης - τρόικας - - κεφαλαίου δεν έχει τέλος.
Οτι το νέο μνημόνιο συγκυβέρνησης - ΕΕ, η δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, τα χαράτσια, τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, η αναδουλειά, τα λουκέτα, η ανεργία, δεν είναι μοιραία, αλλά το φόρτωμα των συνεπειών της κρίσης στους εργάτες για να σωθεί το κεφάλαιο.
Υπογράμμισε ότι τα πλατιά λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη, μπορούν να τους ανατρέψουν. Οτι τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο, ώρα του αγώνα, με οργάνωση σε κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς, συνδικάτα ταξικά, όχι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Να απορρίψει ο λαός μέτρα που μειώνουν μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις. Να μην αναγνωρίσει κανέναν αντεργατικό νόμο. Επανέλαβε ότι ο μόνος δρόμος για να σωθεί ο λαός, ο πλούτος της χώρας και οι παραγωγικές της δυνατότητες είναι: Εκλογές τώρα, καταδίκη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου, συμπόρευση με το ΚΚΕ, έξοδος από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική λαϊκή εξουσία.
Συζήτηση έγινε και για την κατάσταση στο κέντρο οπότε ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν στον εγκλωβισμό μεταναστών στην Ελλάδα π.χ. εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη Συνθήκη Σένγκεν και τον ευρωενωσιακό κανονισμό «Δουβλίνο 2», κ.ά.

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: