Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ- «Κόκκινη γραμμή» το συμφέρον της πλουτοκρατίας- Επιμένει σε παράταση της συγκυβέρνησης, για να περάσουν εξ ολοκλήρου τα βάρβαρα μέτρα


Την παράταση της θητείας της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου μέχρι το 2013 προκειμένου να επιβάλει και να εφαρμόσει τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου και την ξεκάθαρη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό έργο, τόνισε σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο Γ. Παπανδρέου.
Η επιστολή στάλθηκε στον πρωθυπουργό το Σάββατο, πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ουσιαστικά προανήγγειλε την απόλυτη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επέλασης. Τη στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ να επιτεθεί με λύσσα εναντίον των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων χρόνων ενέκριναν και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε έκτακτα την Κυριακή μετά το τέλος του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με τη συμμετοχή των υπουργών και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου στη εισήγησή του και εντείνοντας το κλίμα εκφοβισμού του λαού, φέρεται να είπε ότι «υπάρχει σχέδιο Α το οποίο βασίζεται στην υπογραφή του μνημονίου και σχέδιο Β για τη χρεοκοπία της χώρας», καλώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να πράξουν το «πατριωτικό τους καθήκον» και να ψηφίσουν τα μέτρα. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «ο κ. Παπαδήμος ζήτησε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να ετοιμάσει ένα σημείωμα με τις επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη ενεργοποίηση από τους εταίρους του πλάνου για τη χρεοκοπία της χώρας ώστε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για όσα διακυβεύονται».
Την ίδια ώρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε μια ανοιχτή επιχείρηση κοροϊδίας των λαϊκών στρωμάτων «διέρρεαν» ότι υπήρξαν «διαφωνίες» μελών του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και υπουργών για τη «μείωση του κατώτερου μισθού» και την κατάργηση της «μετενέργειας» για τις κλαδικές συμβάσεις. Ωστόσο, σημείωναν ότι το κανένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν «πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας».
Στο ίδιο πνεύμα ο Γ. Παπανδρέου στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό έθετε δήθεν «κόκκινες γραμμές» και κατέθετε τη «διαφωνία» του για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, του κατώτατου μισθού, και των τριετιών. Την ίδια ώρα, έβαζε την υπογραφή του στο προσύμφωνο που κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί και οδηγεί στις μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Ο Ευ. Βενιζέλος στην παρέμβασή του στο Πολιτικό Συμβούλιο, ρίχνοντας με τη σειρά του στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, υποστήριξε ότι «ο 13ος και ο 14ος μισθός σώθηκαν την Παρασκευή και όχι στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών» και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν «πρέπει να επιτρέψει να πιστωθεί αυτή την εξέλιξη η ΝΔ».

ΠΗΓΗ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: