Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Mέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής-Πολιτική Ανακοίνωση



1.Το θρίλερ των διαπραγματεύσεων για  το PSI αναδεικνύει την αδυναμία της επιβολής πολιτικής λύσης στις κερδοσκοπικές απαιτήσεις των  μεγάλων κεφαλαίων. Η ελληνική πολιτική ηγεσία πραγματικός  κομπάρσος στην κόντρα Γερμανίας, ΔΝΤ – Νταλάρα (IIF) στην διαπραγμάτευση για το επιτόκιο και το ύψος του κουρέματος. Η τύχη της ελληνικής κοινωνίας στο στοίχημα του τζόγου. 
2.Νέες υποθέσεις διαπλοκής του κράτους  και του πολιτικού συστήματος με παράνομες και εγκληματικές ενέργειες και λειτουργίες κλίμακας όπως η υπόθεση των συμμοριών της Θεσσαλονίκης ταυτόχρονα με την δικαστική εξέλιξη κατά Γ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009 δυναμώνουν το σήμα της αποσύνθεσης του πολιτικού συστήματος εξουσίας προς τη κοινωνία.
     
3.Η κοινωνία βλέπει την κυβέρνηση Παπαδήμου να συνεχίζει με προσήλωση την αντιλαϊκή ατζέντα ενώ ταυτόχρονα σπαράσσεται από τα αδιέξοδα και τις  αντιφάσεις. Εκφράζεται με διάφορους τρόπους όπως η ανυπακοή και η αντίσταση στο χαράτσι της ΔΕΗ ή η αλληλεγγύη στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας στρέφεται προς τ’ αριστερά.

Σ’ αυτές τις συνθήκες το μέτωπο της αριστεράς και του λαού τίθεται ως αναγνώριση του διαφαινόμενου εν δυνάμει συσχετισμού δύναμης. Υπάρχει η δυνατότητα και η πολιτική βούληση για την συγκρότηση πολιτικού μετώπου συμπαράταξης της αριστεράς που να απαντά στις διαθέσεις και απαιτήσεις της κοινωνίας; Που να διεκδικεί με όρους άμεσης χρησιμότητας τον ρόλο της εναλλακτικής πολιτικής λύσης απέναντι στο καταρρέον πολιτικό σύστημα εξουσίας και τη κυβέρνηση του μαύρου μετώπου; Που θα αναλάβει την ευθύνη να πει ξεκάθαρα στους δανειστές τοκογλύφους και τη  τρόικα: Φτάνει πια! Παύση πληρωμών προς όφελος του λαού και της κοινωνίας!

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής προσπαθεί να συμβάλει στην δύσκολη αλλά αναγκαία και επείγουσα διεργασία σύγκλισης δυνάμεων της αριστεράς οργανώνοντας την συζήτηση για  τους ελάχιστους αλλά και ικανούς προγραμματικούς όρους συγκρότησης μετώπου της αριστεράς για τα ζητήματα του χρέους, του ευρώ και της ΕΕ. Επόμενη συνάντηση κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς την Πέμπτη 26 Γενάρη.  

Αθήνα 22 Ιανουαρίου 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια: