Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Συνασπισμός:ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ.



Την ώρα που οι πολυεθνικές τροφίμων, οι αλυσίδες super market, τα καρτέλ και οι κάθε λογής μεσάζοντες, αφήνονται  ανενόχλητοι να απομυζούν το μόχθο των αγροτών και να κερδοσκοπούν ασύδοτα σε βάρος των καταναλωτών, το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έβαλε στο στόχαστρο τις αγορές βιοκαλλιεργητών.

Με εξοντωτικά πρόστιμα επιβάλλεται η βίαιη μετατροπή των αγροτών σε εμπόρους αγροτικών προϊόντων, παραβιάζοντας κατάφωρα ακόμα και τον νόμο 3874/2010 που η ίδια η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ψήφισε και που ορίζει σαφέστατα σαν αγροτική δραστηριότητα την απ’ ευθείας διάθεση – λιανική πώληση των προϊόντων που παράγει η ίδια η αγροτική εκμετάλλευση, καθώς και η πρώτη χωρική ή οικοτεχνική μεταποίησή τους.
Ο στόχος είναι σαφέστατος, να διαλυθούν οι αγορές βιοκαλλιεργητών και να ανέβουν κατακόρυφα οι τιμές, για να θησαυρίζουν οι έμποροι, οι μεγαλοεισαγωγείς και μεγάλες επιχειρήσεις βιολογικών προϊόντων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΝ, του ΥΠΑΑΤ και του ΥΠΟΙΚ να ακυρώσουν άμεσα τα πρόστιμα καθώς και κάθε ρύθμιση που καταργεί την δυνατότητα άμεσης διάθεσης των προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές.
Για την επιβίωση των βιοκαλλιεργητών και γενικότερα των αγροτών, για μια αγροτική πολιτική σε όφελος των κοινωνικών αναγκών και με σεβασμό στο περιβάλλον, η ανατροπή της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης είναι μονόδρομος.
Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: