Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Οι άνεργοι και οι νέοι της Αττικής να βρεθούν, μαζί με τους εργαζόμενους, στο δρόμο του αγώνα, την Τρίτη 17 Γενάρη, στην 24ωρη παναττική απεργία.



Τόσο πολύ ενδιαφέρεται ο δοτός πρωθυπουργός για τους ανέργους «που δεν παίρνουν 13ο και 14ο μισθό» και γι’ αυτό πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων, για να γίνουν δήθεν προσλήψεις...
 Και τολμούν και το λένε αυτό, ο πρωθυπουργός και οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ, όλοι αυτοί που βύθισαν τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και στην ανεργία. Όσοι έφτασαν μέσα σε δύο χρόνια τους ανέργους στο 1.000.000, στο 20% και πάνω και ειδικά στη νεολαία στο 50! Όσοι έχουν αφήσει χωρίς επίδομα ανεργίας τους μισούς και πλέον ανέργους, και για όσους παίρνουν το κρατούν στο άθλιο επίπεδο των 500 ευρώ. Όσοι διευκόλυναν τις απολύσεις (με τη μείωση των αποζημιώσεων και τη διεύρυνση των ορίων απόλυσης), όσοι επιβάλλουν στους ανέργους φόρους και χαράτσια, τους κόβουν το ρεύμα και τα φάρμακα!  

Προσπαθούν να αξιοποιήσουν την ανεργία που εκτόξευσαν στα ύψη τα 2 αυτά χρόνια για να πείσουν την κοινωνία ότι πρέπει να μεγαλώσει η λιτότητα και η κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Η λιτότητα οδηγεί κατευθείαν στην εκτόξευση της ανεργίας!Λίγη ντροπή επιτέλους, εγκάθετοι των τραπεζών και των βιομηχάνων! Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.
Παλεύουν και απαιτούν:
-    Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων.
-    αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας σε όλους χωρίς προϋποθέσεις, τουλάχιστον ίσο με τον βασικό μισθό-    μείωση των ωρών εργασίας, χωρίς μείωση – αλλά με αύξηση- των μισθών
-    άμεση κατάργηση των χαρατσιών, διαγραφή των χρεών των ανέργων στις τράπεζες
-   επαναλειτουργία των επιχειρήσεων που κλείνουν, υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους. Απαλλοτρίωση της περιουσίας των εργοδοτών που πτωχεύουν τις επιχειρήσεις τους.
-    Όχι στις 150.000 απολύσεις στο δημόσιο!
-    αντικαπιταλιστική ανατροπή συνολικά της επίθεσης και του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. 
Οι άνεργοι και οι νέοι της Αττικής να βρεθούν, μαζί με τους εργαζόμενους, στο δρόμο του αγώνα, την Τρίτη 17 Γενάρη, στην 24ωρη παναττική απεργία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: