Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Απόλυτα απογοητευμένος αποχωρεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Χριστόφιας.


«Υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στον μηχανισμό λόγω της έκθεσης των τραπεζών στην ελληνική οικονομία»


Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι αποχωρεί πικραμένος από την Προεδρία της Δημοκρατίας, γιατί δέχτηκε «σκληρές και άδικες επιθέσεις, τόσες όσες δεν δέχτηκε ποτέ κανένας προηγούμενος πρόεδρος».

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε ηγέτης, ο κ. Χριστόφιας αναφέρει ότι «ήταν τόσο μεγάλο το ταξικό, ιδεολογικό, παραταξιακό και κοινωνικό μίσος σε βάρος του, που κάποιοι έφτασαν στο σημείο να λένε ότι ο Πρόεδρος είναι δολοφόνος» .
«Και είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα μιλούσαν με απαξίωση για το γιο της πλύστρας που έγινε Πρόεδρος, λες και η προεδρία του κράτους είναι αποκλειστικά για τα τζάκια, τους πλούσιους και το κατεστημένο. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που έχω ταπεινή καταγωγή», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Πρόσθεσε ότι όσοι στηρίζουν το κατεστημένο δεν χώνεψαν ποτέ ότι «η Αριστερά ανέδειξε στην Προεδρία τον ηγέτη της και αναζητούσαν κάθε ευκαιρία, για να πλήξουν τον Πρόεδρο, την αριστερά, τις ιδέες και την ιστορία της».

«Φανήκαμε άτυχοι γιατί κατά την προεδρία μας κληθήκαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό στη χειρότερη του κρίση. Έχω όμως την πεποίθηση ότι η ιστορία θα μας δικαιώσει για το έργο που έχουμε επιτελέσει, γιατί είναι πολύ μεγάλο και σε διάφορους τομείς καινοτόμο, και γι αυτό, αισθάνομαι ικανοποίηση», κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

Επανέλαβε ότι «υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στον μηχανισμό λόγω της έκθεσης των τραπεζών στην ελληνική οικονομία» και δήλωσε κάθετος ότι πρέπει να καταλογισθούν οι ευθύνες και να υπάρξει τιμωρία.


«Το 2013 θα είναι ένα δύσκολο»

«Το 2013 θα είναι ένα δύσκολο έτος για τους Κυπρίους» αναφέρει ακόμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Ο Δημήτρης Χριστόφιας δηλώνει ότι οι επιπτώσεις από το μνημόνιο και την οικονομική κρίση θα είναι αισθητές κυρίως στους ανέργους , τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. 

«Ως λαός όμως», προσθέτει, «έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα καταφέρνουμε  να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, όπως κάναμε το 1974.  Αυτό μπορούμε να κάνουμε και τώρα, φτάνει να βάλουμε όλοι πλάτη και να σηκώσουμε τα βάρη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι «θα πρέπει οι κύπριοι  να επιστρέψουν σε αξίες που τους χαρακτηρίζουν, όπως είναι η αλληλεγγύη, ο ανθρωπισμός και η εργατικότητα».

Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει ευχές για υγεία, χαρά και ευτυχία προς όλο τον κυπριακό λαό.

Πηγή : www.epikaira.gr

2 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

Δεν βλέπω λέξη αυτοκριτικής από τον ροζ "κομμουνιστή" Χριστόφια.
Λέξη για τις σχέσεις του με τους ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ δολοφόνους του Ισραήλ, λέξη για την ταύτισή του με τα γεράκια του ΤΕΛ ΑΒΙΒ στο θέμα των πλοίων της ειρήνης.
ΚΡΊΜΑ, ειλικρινά κρίμα για τον ...ΚΟΥΒΕΛΗ της ΚΥΠΡΟΥ και το κόμμα του που σύρεται στον κατήγορο της ανυποληψίας.

jorje7 είπε...

«Υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στον μηχανισμό λόγω της έκθεσης των τραπεζών στην ελληνική οικονομία»

Εαν πιστευει ο κυριος απατεωνας Χριστοφιας στην ελευθερη οικονομια ας αφηνε την οποια τραπεζα-επιχειρηση πτωχευε απο τις ΔΙΚΕΣ της επενδυτικες επιλογες....να πτωχευσει
Αυτη ειναι και η λογικη της φυσικης επιλογης και της Δαρβινικης προσεγγισης στην οικονομια των φιλελευθερων.Δικαιη ειτε αδικη αυτη ειναι

Εαν παλι πιστευει οτι το τραπεζικο συστημα δεν πρεπει να λειτουργει ετσι,με κριτηριο την κερδοσκοπια, ε ας παλευε για την κοινωνικοποιηση του

Οχι ο κυριος Χριστοφιας προτιμησε την εκτρωματικη προσεγγιση να αφηνει ιδιωτικα κερδη στο τραπεζικο συστημα(η Ελληνικη Τραπεζα της Κυπριακης εκκλησιας παραμενει κερδοφορα παρεπιπτοντως) αλλα να κοινωνικοιποιει τις ζημιες των επιλογων και των πραξεων των τραπεζιτων με μονο θυμα τον Κυπριακο λαο

Ιδιωτικα τα κερδη...δημοσιες οι ζημιες...

Αντι να μιλαει περι αδικιων, ανηθικων επιθεσεων κλπ, λες και προεδρος της Κυπρου ειναι καποιος αλλος και το ΑΚΕΛ δεν υπηρξε κυβερνηση του νησιου...ας παραιτηθει μια ωρα αρχιτερα και να χαθει στην ληθη τοσων και τοσων τυχοδιοκτων της ψευτοαριστερας, Ελλαδικης, Κυπραιικης αλλα και διεθνους