Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ,Συνθέτης : To K.K.E. δεν παίζει με όρους ευκαιριακούς και δε χαμπαριάζει από δοσιλόγους, ξενόδουλους κόλακες και αυλικούς του συστήματος και τα ταξικά τους αφεντικά.


ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ


«Ενα κόμμα που προδόθηκε, πολεμήθηκε , συκοφαντήθηκε, χτυπήθηκε ανελέητα και ασταμάτητα από την ίδρυσή του και σε όλη την πορεία του μέχρι σήμερα, με τα μέλη του να σφυρηλατούνται διαρκώς σε αγώνες, πολέμους, εξορίες, εκτελέσεις, βασανισμούς και ανελέητο κυνηγητό, άντεξε, αντρώθηκε και βαδίζει με αποφασιστικό τρόπο προς τον πρώτο του αιώνα ύπαρξης και συνεχούς δράσης.
Ενα τέτοιο κόμμα δεν παίζει με όρους ευκαιριακούς και δε χαμπαριάζει από δοσιλόγους, ξενόδουλους κόλακες και αυλικούς του συστήματος και τα ταξικά τους αφεντικά.
Είναι παρόν κοντά έναν αιώνα και θα είναι παρόν και στα επόμενα εκατό και στα διακόσια και στα χίλια χρόνια αν χρειαστεί, προκειμένου να υπερασπίσει το δίκιο των λαϊκών τάξεων, στο δρόμο προς την αναπόφευκτη τελική νίκη, κόντρα στους δυνάστες του.
Απέναντι στη μακρά του δράση ήταν ελάχιστη η υποχρέωσή μου να συνδράμω με τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζω -τη μουσική- στο φετινό εορτασμό εκείνου του Νοέμβρη του 1918, τότε που η ανάγκη και η αποφασιστικότητα έδωσαν την πρώτη πνοή στο μετέπειτα ΚΚΕ.
Ετσι στις 25 Νοέμβρη θα σμίξουμε στο ΣΕΦ, μια ομάδα καλών μουσικών και τραγουδιστών, σ' ένα σώμα με τον κόσμο που θα έρθει να μας ακούσει και να συμμετέχει με την παρουσία του, τη φωνή του και την ίδια αποφασιστικότητα, όπως πριν σχεδόν έναν αιώνα, σε μια παράσταση με δρώμενα και μουσική, βγαλμένα μέσα από τους ίδιους αυτούς αγώνες, που ρίζωσαν γερά στις συνειδήσεις το σφυροδρέπανο ως ασπίδα του λαού».

Πηγή : www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: