Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το ΑΚΕΛ καλεί τον Κυπριακό λαό σε έμπρακτη αλληλεγγύη με τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.


Το ΑΚΕΛ καλεί τον Κυπριακό λαό να δείξει για ακόμη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη του με τον Παλαιστινιακό λαό με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΔΟΝ την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο χώρο έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία.




Το ΑΚΕΛ συμπαρίσταται στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού σε μια ιστορική στιγμή που οι φιλειρηνικές και προοδευτικές δυνάμεις ανά τον κόσμο καλούνται να επιδείξουν τη διεθνή τους αλληλεγγύη, έπειτα από την πρόσφατη κλιμάκωση της εμπόλεμης κατάστασης στη Γάζα και ακολούθως την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με την εμπλοκή τρίτων χωρών.
Γίναμε τις προηγούμενες ημέρες μάρτυρες τις θηριωδίας του ισραηλινού στρατού κατά στόχων στη Γάζα που είχαν αποτέλεσμα 136 νεκρούς και 941 τραυματίες, εκ των οποίων οι πλείστοι γυναικόπαιδα και απλοί πολίτες.
Τραγική υπήρξε και η αποσιώπηση της κατάστασης από τη διεθνή κοινότητα, ως προς τα πραγματικά δεδομένα.
Την ίδια στιγμή δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ως ΑΚΕΛ δεν στηρίζουμε τις όποιες τρομοκρατικές επιθέσεις φονταμενταλιστικών οργανώσεων ενάντια στο Ισραήλ και τους πολίτες του. Είναι όμως ολοφάνερο ότι για ακόμη μια φορά η βία που ασκείται εκ μέρους του Ισραήλ υπήρξε απαράδεκτη και δεν δικαιολογείται.
Καλούμε σε σεβασμό της εκεχειρίας και άμεση έναρξη διαλόγου, τερματισμό του εποικισμού και αποδοχή λύσης δύο κρατών στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Υπό το φως των εξελίξεων ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς πρόκειται να καταθέσει πρόταση στον ΟΗΕ για αναβάθμιση του καθεστώτος συμμετοχής της Παλαιστίνης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την 29ηΝοεμβρίου. Το ΑΚΕΛ καλεί τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει το δίκαιο Παλαιστινιακό αίτημα.
Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων το ΑΚΕΛ καλεί τον Κυπριακό λαό να δείξει για ακόμη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη του με τον Παλαιστινιακό λαό με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΔΟΝ την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο χώρο έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία.
Γιατί από τις συνέπειες του πολέμου υποφέρουν πάνω από όλα οι λαοί.

Πηγή : ΑΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: