Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Από σήμερα οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν απ' την τσέπη τους τα φάρμακα.


Έναν  ακόμα Γολγοθά θα ανέβουν απ' το Σάββατο -και για μια τουλάχιστον εβδομάδα- οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι καθώς θα πληρώνουν εξ ολοκλήρου απ' την τσέπη τους τα φάρμακα. 
Τα νέα χαράτσια - τη στιγμή που οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις συμμετοχές μέχρι 25% στα φάρμακα- έρχονται μετά την -κατά πλειοψηφία- απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την καθυστέρηση των οφειλών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και το αναδρομικό χαράτσι στους φαρμακοποιούς για το λεγόμενο rebate, που προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών αντιτάχθηκε στην άρση της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση προτείνοντας αγωνιστικό συντονισμό με τους ασφαλισμένους για την αποπληρωμή των φαρμακοποιών και τη δωρεάν περίθαλψη στους αρρώστους.
 Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι φαρμακοποιοί θα κάνουν απεργία, ενώ αναστάλθηκε η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συγκέντρωσή τους στον ΕΟΠΥΥ, καθώς επίκειται συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο.
 Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: