Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα στο 11ο Συνέδριο της ΟΓΕ.


Αγαπητές φίλες, συναγωνίστριες και συντρόφισσες,

Η Διεθνής Συνάντηση των Κομμουνιστικών Κομμάτων, που γίνεται αυτές τις μέρες στο Λίβανο, με κρατάει μακριά από τις εργασίες του Συνεδρίου της ΟΓΕ που κάθε φορά παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον.

Γνωρίζω και από προσωπική εμπειρία ότι οι γυναίκες της βιοπάλης, οι εργάτριες, οι υπάλληλοι, οι άνεργες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι γυναίκες της υπαίθρου, οι νέες, που παλεύουν και μέσα από τους συλλόγους και τις ομάδες του ριζοσπαστικού, μαχητικού γυναικείου κινήματος αντιμετωπίζουν κάθε φορά το συνέδριο της ΟΓΕ - και έτσι είναι - ως ένα ξεχωριστό γεγονός, σταθμό στη δράση τους. Η εισήγηση, οι παρεμβάσεις, η εμπειρία που έρχεται από όλη τη συζήτηση και τα συμπεράσματα που βγαίνουν, βάζουν τα θεμέλια για να πάει το επόμενο διάστημα ένα βήμα μπροστά η δουλειά, η δράση των συλλόγων της ΟΓΕ.
Το φετινό συνέδριο έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον γιατί πραγματοποιείται εν μέσω μιας βαθιάς γενικευμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, με όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η κρίση έχει χτυπήσει στη χώρα μας βάναυσα όλη την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που μέσα σ’ αυτά είναι οι νέες, τα νεαρά ζευγάρια, οι μεγαλύτερες γυναίκες που είναι στην παραγωγή και οι απόμαχες της δουλειάς. Δηλαδή σε όλες αυτές που απευθύνεται και με αυτές αναπτύσσει τη δράση της η ΟΓΕ σε όλη την Ελλάδα ως μέλος της κοινωνικής συμμαχίας των ταξικών, ριζοσπαστικών, αντιμονοπωλιακών δυνάμεων.
Η μέχρι σήμερα δράση της ΟΓΕ με κάνει να είμαι σίγουρη ότι μετά τις αποφάσεις του συνεδρίου και τον προγραμματισμό δράσης της, με επιτυχία μπορεί να κάνει πράξη το σύνθημα του συνεδρίου "Καμία μόνη της! Οργανωμένα να αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας".
Η ταξική - λαϊκή αλληλεγγύη που βοηθάει να μπουν στον αγώνα όλο και περισσότερες λαϊκές μάζες είναι η επιλογή δράσης που με την πάλη ενάντια στα μονοπώλια, την εξουσία τους και τις ενώσεις τους ανοίγει δρόμους για τη λαϊκή χειραφέτηση από ιδέες και πρακτικές που διευκολύνουν και στηρίζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Βοηθάει να πιστέψουν οι λαϊκές δυνάμεις στη δύναμή τους, να αναπτύσσουν την πρωτοβουλία, την πείρα τους. Να βγουν στο προσκήνιο του αγώνα για τα καθημερινά και τα μελλούμενα. Αυτό τον αγώνα, υποσχόμαστε οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες με το ΚΚΕ, δεν θα τον αφήσουμε στη μέση. Θα τον φτάσουμε ως το τέλος, μέχρι να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη με τους συμμάχους της και να οικοδομήσει τη δική της οικονομία και κοινωνία, μέχρι το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Σ’ αυτές τις συνθήκες μπορούν "να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση", που λέει και ο ποιητής. Να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να καταργηθούν όλες οι κοινωνικές ανισότητες. Να ανοίξει ο δρόμος για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των εργαζόμενων γυναικών.
Καλή επιτυχία στο συνέδριο της ΟΓΕ.
23/11/2012 Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Αλέκα Παπαρήγα». 

Πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: