Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ζήτω !!! Το σηκώσαμε το Τιμημένο !!! Στην Ευρωπαϊκή Ενωση το Νομπέλ Ειρήνης !!! Σχόλιο του Red Star.


Όπως και να έχει ήταν μια έκπληξη, καθώς περιμέναμε όλοι να το πάρει η CIA ή ο Τζ.Μπους που το περιμένει χρόνια, αλλά και η Ε.Ε. το άξιζε εδώ που τα λέμε.
Εδώ κατάφερε να βοηθήσει κάθε νεοναζί της Λετονίας και φασίστα της Πολωνίας να αποκαταστήσει την "Δημοκρατία" και το "Καπιταλιστικο όνειρο - φτώχεια" στην πρώην σοσιαλιστική χώρα του, κρίμα δεν θα ήταν να μη πάρει το Νομπελάκι ;
Το 25,1 % των ανέργων στην Ελλάδα αλλά και όλοι άνεργοι της Ε.Ε. ας έχουν έτοιμα τα χαρντομάντηλα ! Οι συγγενείς των αμάχων που σκοτώθηκαν στην Γιουγκοσλαβία από τον πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.Ε.Ε. θαρρώ είναι το ίδιο συγκινημένοι με αυτή την ιστορική απόφαση... Αναδημοσιεύω με βαθύτατη συγκίνηση την είδηση από το "δημοκρατικό" ιστότοπo ΤΑ ΝΕΑ.GR

Red Star
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) απονέμεται το Νομπέλ Ειρήνης 2012 για το μακροχρόνιο ρόλο της στην ενότητα της Ευρώπης, όπως αποφάσισε ομόφωνα η νορβηγική επιτροπή.
Στην ανακοίνωσή της, η επιτροπή επαίνεσε την ΕΕ για την ανοικοδόμηση της ηπείρου μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και για το ρόλο της στην παγίωση της σταθερότητας στις πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Το βραβείο, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 1,2 εκατ. δολ. θα απονεμηθεί σε τελετή στο Οσλο στις 10 Δεκεμβρίου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν υποψήφια για Νομπέλ Ειρήνης αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, καθώς το έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης έχει θάψει το «τσεκούρι του πολέμου» στη Γηραιά Ηπειρο.

Η απονομή του βραβείου σε αυτή τη συγκυρία, την ώρα που η οικονομική κρίση απειλεί να υποσκάψει τα θεμέλια της ΕΕ, έχει ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα.

Η πρώτη αντίδραση από ευρωπαϊκό φορέα ήρθε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δήλωσε «βαθιά συγκινημένος» από την απόφαση της Επιτροπής. «Η ΕΕ είναι ένα μοναδικό έργο που αντικατέστησε τον πόλεμο με την ειρήνη, το μίσος με την αλληλεγγύη» σχολίασε ο Σουλτς στο Τwitter.


Πηγή : www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: