Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.



Το ΚΚΕ εξετάζει συγκεκριμένα κάθε φορά τη συμμετοχή του στις εξεταστικές επιτροπές και προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα να ριχθεί φως σε ζητήματα που έχουν ανάγκη διερεύνησης.

Η πείρα όμως έχει δείξει ότι οι επιτροπές αυτές λειτούργησαν για τη συγκάλυψη των σκανδάλων και για τον αποπροσανατολισμό του λαού. 

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο παρότι αναφέρονται σε υπαρκτά ζητήματα που έχουν ανάγκη διερεύνησης, και το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί αναλυτικά για αυτά στη Βουλή, όχι μόνο δεν απαντούν στις βασικές αιτίες της κρίσης, αλλά αντίθετα τις συσκοτίζουν.

Συσκοτίζουν το κύριο πρόβλημα, ότι δηλαδή είναι κρίση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής που καμία εκδοχή διαχείρισης δεν μπορεί να την αποτρέψει και να τη διαχειριστεί προς όφελος του λαού όπως προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκρύπτουν ακόμα ότι η κρίση αυτή αξιοποιείται από το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις για να υλοποιηθούν τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που είχαν δρομολογηθεί από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τις άλλες στρατηγικές αποφάσεις της ΕΕ για να στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, συντρίβοντας τα εισοδήματα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Η πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής δεν πρόκειται να ανακόψει αυτήν την επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα που στις σημερινές συνθήκες ακόμα πιο αποφασιστικά επιβάλλεται να κλιμακώσουν την μαζική, συντονισμένη πάλη τους.

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων είναι συμβολή στην ανάπτυξη των αγώνων του λαού για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα και την ανατροπή αυτής της πολιτικής και εκεί κρίνεται η στάση του κάθε κόμματος.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα τοποθετηθεί αναλυτικά στη Βουλή αφού μελετήσει το σύνολο των στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: