Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Τίτλοι τέλους για την τηλεόραση του 902.Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης του «902».


Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ



Η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους. Η ΚΕ έχει ήδη ενημερώσει, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, όλα τα κομματικά όργανα και τις ΚΟΒ για τις δυσκολίες και το ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία της τηλεόρασης.Είναι σε όλους γνωστό ότι ο «902» είναι μέσο προβολής των θέσεων και των προτάσεων του ΚΚΕ σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Δημιουργήθηκε, για να προβάλλει την πολιτική του, να υπηρετεί την καθημερινή ενημέρωση των εργαζομένων, του λαού, αποκαλύπτοντας την αντιλαϊκή πολιτική, προβάλλοντας τους εργατικούς, γενικότερα τους λαϊκούς αγώνες που συστηματικά αποσιωπούν ή συκοφαντούν τα αστικά ΜΜΕ. Είναι, επίσης, γνωστό ότι για τη λειτουργία του χρηματοδοτείται από το ΚΚΕ.
Η οικονομική κρίση έχει επιδράσει και στη λειτουργία όλων των ΜΜΕ, επιδρά και στον «902». Επίσης, ο «902», ως μέσο προπαγάνδας του ΚΚΕ δέχτηκε και δέχεται την επίθεση των επιτελείων της άρχουσας τάξης. Το μοναδικό έσοδο των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ είναι η διαφήμιση. Τα έσοδα του «902» από αυτήν την πηγή είναι πενιχρά, επειδή είναι σταθμός του ΚΚΕ. Οι καπιταλιστές που διαθέτουν μεγάλο πακέτο για διαφήμιση δεν ενισχύουν ένα μέσο προπαγάνδας που στηρίζει το λαϊκό κίνημα και το δίκιο των εργαζομένων. Ακόμη και από την κρατική διαφήμιση ο «902» έπαιρνε ψίχουλα. Είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης στο ΚΚΕ, που εντείνεται και θα εντείνεται όσο οξύνεται η ταξική πάλη.
Στην 20χρονη μέχρι σήμερα λειτουργία της, η τηλεόραση του «902», χωρίς να διαθέτει τα μέσα και τις οικονομικές δυνατότητες των αστικών τηλεοπτικών σταθμών, αποτέλεσε το μέσο ενημέρωσης των εργαζομένων, του λαού, μέσα στην καταθλιπτική μονοφωνία της κυρίαρχης προπαγάνδας που βασιλεύει στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας. Είχε σημαντική συμβολή στην προβολή των εργατικών, λαϊκών αγώνων, στην αποκάλυψη του ταξικού χαρακτήρα των κοινωνικών προβλημάτων, των καθημερινών πολιτικών, οικονομικών και διεθνών εξελίξεων, στην προβολή και εκλαΐκευση της πολιτικής και της ιδεολογίας του ΚΚΕ, στην αντιμετώπιση του πολύμορφου αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της Ιστορίας. Αυτή η συμβολή στηρίχτηκε στην πολιτική του ΚΚΕ και στην ακούραστη δουλειά των εργαζομένων, στην καθημερινή μάχη της ενημέρωσης στο σταθμό, στη συνεχή συγκινητική στήριξη, υπεράσπιση και ενίσχυση του σταθμού από τους φίλους του Κόμματος και ευρύτερο κόσμο που εκτιμά την αλήθεια στην ενημέρωση και το δίκιο του λαού.
Κατανοούμε τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά. Θα τους στηρίξουμε όσο μπορούμε περισσότερο. Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η εξάλειψη της ανεργίας αποτελεί για το ΚΚΕ κεντρικό πρόβλημα που η λύση του συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας.
Η παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης αντικειμενικά δημιουργεί ένα σοβαρό κενό και δυσκολία στο χώρο της τηλεοπτικής προπαγάνδας. Αυτό το κενό θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε με τη δημιουργία ειδησεογραφικού πόρταλ που λειτουργεί στο διαδίκτυο, αξιοποιώντας αυτήν τη μορφή ενημέρωσης και προπαγάνδας με εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος.
Στις σημερινές συνθήκες, της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η προβολή και εκλαΐκευση της πολιτικής του ΚΚΕ πρέπει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη ένταση και έκταση μέσα στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη νεολαία, με την ακόμη πιο πλατιά αξιοποίηση και διάδοση του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» από τα στελέχη, τα μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, όπως και με όλες τις μορφές ζωντανής προπαγάνδας και ιδεολογικοπολιτικής διαφώτισης στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στα μικρομάγαζα, στο χωριό, στις εργατογειτονιές.
Παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η παύση λειτουργίας της τηλεόρασης του «902», με τον αναντικατάστατο, ως όργανο της ΚΕ, ρόλο του «Ριζοσπάστη», το ραδιόφωνο του «902», το πόρταλ και βασικά με την καθημερινή ακούραστη ζωντανή δουλειά εντείνουμε τις προσπάθειες, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της δράσης του ΚΚΕ. Να συμβάλουμε ολόπλευρα και πιο αποτελεσματικά στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων, στη συσπείρωση δυνάμεων στην πολιτική του, στη δράση για τη λαϊκή κοινωνική συμμαχία, που θα συγκρούεται με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, για την εργατική, λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Το ΠΓ καλεί τα μέλη, τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, κάθε εργαζόμενο, που αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης και δράσης του ΚΚΕ, να υπερασπιστούν μαχητικά το Κόμμα από τις επιθέσεις που θα δεχτεί, επειδή η πολιτική του είναι ριζικά αντίθετη και εχθρική στο καπιταλιστικό σύστημα.
ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αθήνα 10/9/2012

18 σχόλια:

makiskef είπε...

Πρέπει το ΚΚΕ να αντικαταστήσει σύντομα την απώλεια του 902 με αναβαθμισμένο site με κάποια μορφή επικοινωνίας και άμεσης ενημέρωσης ,και έτσι να προλάβει τυχόν ( καλοθελητές ) προβοκάτορες ,που σίγουρα θα βρεθούν πολλοί να καπηλευτουν το γεγονός ,παράλληλα να δυναμώσει τη διάδοση του Ριζοσπάστη στο λαό . Με όρεξη και προσοχή τίποτα δεν είναι αναντικατάστατο . Άλλωστε ζούμε καλώς ή κακώς στην εποχή της διαδικτυακής ενημέρωσης .

Red Star είπε...

Η διάδοση του Ριζοσπάστη είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ! Όσο για το διαδίκτυο ίσως πρέπει να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια από τους μπλόγκερς του χώρου για ένα μεγάλο ενημερωτικό πόρταλ.

Red Star είπε...

Η διάδοση του Ριζοσπάστη είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ! Όσο για το διαδίκτυο ίσως πρέπει να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια από τους μπλόγκερς του χώρου για ένα μεγάλο ενημερωτικό πόρταλ.

makiskef είπε...

Θα είναι καλύτερα όμως να είναι κάτι επίσημο από το κόμμα και να διαδοθεί στο κόσμο και φυσικά να έχει το πρώτο λόγο το κόμμα για ευνόητους λόγους καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...όσο για Ριζοσπάστη και αλλά έντυπα συμφωνώ απόλυτα στον αγώνα για να φτάσει σε κάθε χέρι του εξαπατημενου και ταλαιπωρημενου συμπολίτη μας. Αν και από ότι γνωρίζω πολλοί τον διαβάζουν ηλεκτρονικά ,σημεία των καιρών και της τσέπης ....
Πάντως το κόμμα πρέπει να κάνει κάτι άμεσα και νομίζω ότι έχει τη δύναμη και τη θέληση να το πραγματοποιήσει ,να προλάβει πριν σπεύσουν οι καλοθελητές και τα παπαγαλάκια ...
Να λειει διαδικτυακά ειδήσεις και συζητήσεις ,κάτι σα το δελτίο του ΠΑΜΕ αλλά πιο ανεβασμένο και προσεγμένο ,να καταξιωθεί στη καρδιά του εργαζόμενου ,της νεολαίας και κάθε συμπολίτη . Κάτι που μόλις ανοίγει το ίντερνετ κάποιος να τον τραβάει να πάει εκεί πρώτα για ενημέρωση . Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι και νομίζω ότι θα γίνει πραγματικότητα . Πρέπει να εξετασθούν από το ΠΓ όλες οι ιδέες εμάς των κομμουνιστών μελών ,φίλων και οπαδών και θα έχουμε θεαματικά αποτελέσματα .
Μάκης

Red Star είπε...

Ναι έχεις απόλυτα δίκιο. Το κόμμα θα πρέπει να το συζητήσει να τι εγκρίνει και θα μπορεί να το ελέγχει.

Η αναφορά μου στους μπλόγκερς γίνεται , γιατί υπάρχουν πολλά καλά μπλογκς που στηρίζουν το ΚΚΕ, έχον γίνει και προσπάθειες συνεργασιών όπως το Γκλόμπινγκ http://e-globbing.blogspot.gr/ ,αλλά σαφώς είναι ατομικές και ανεξάρτητες από το κόμμα.

Δυναμικό υπάρχει και θέληση υπάρχει για να δουλέψουμε εθελοντικά σε μια τέτοια προσπάθεια αν θελήσει το κόμμα.Και χρήματα από την τσέπη μας αν πρισσεύει βάζουμε για να βοηθήσουμε μια προσπάθεια τέτοια.

Η ιδέα σου για διαδικτυακές συζητήσεις ,ενημέρωση κλπ είναι σωστή και μπορεί να συνδυαστεί με ένα portal στο ίντερνετ ,που θα μπαίνουμε όλοι για να έχουμε μια σωστή ενημέρωση.ΔΥΣΤΥΧΩΣ, και το γνωρίζουμε όλοι, ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ και ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ φίλοι και φίλες του Κ.Κ.Ε να ενημερωνόμαστε από δεκάδες sites ειδήσεων γνωστών μεγαλοδημοσιογράφων, συγκροτημάτων τύπου του κατεστημένου και εμείς οι μλόγκερς καμιά φορά παρασυρόμαστε και αναμεταδίδουμε είτε ανούσιες ειδήσεις, είτε παραμορφωμένη την πραγματικότητα χωρίς να την φιλτράρουμε πρώτα, γιατί είμαστε ερασιτέχνες.

Το WWW.KKE.GR σαν ιστοσλίδα κόμματος είναι καλή, αλλά όπως όλοι ξέρουμε ο κόσμος δεν μπαίνει σε ιστοσελίδες κόμματος για να ενημερωθεί, αλλά πατάει κάτι άπλό και ελαφρύ για να δει τι παίζει από γεγονότα, πχ nooz.gr , newsit.gr, naftemporiki.gr κλπ κλπ. Γιατί να μην υπάρχει το 902.gr , σύγχρονο , έξυπνο και ενημερωτικό που να προσελκύει κόσμο δικό μας και όχι μόνο.

admin είπε...

Το κλείσιμο του 902 αποτελεί μεγάλο λάθος. Δεν αντικαθίσταται ούτε από τον Ριζοσπάστη ούτε από τα μπλόγκς.
Την στιγμή της μεγάλης επίθεσης το ΚΚΕ αποφασίζει να επιστρέψει την συχνότητα στο κράτος αντί να την παραδώσει στην κοινωνία και τους αγώνες της. Ακόμα μια μεγάλη προδοσία του κόμματος που συνεχίζει με τον τρόπο του να στηρίζει την τρόικα εσωτερικού, να διασπά τους αγώνες και να απογοητεύει τους αγωνιστές.
Ο 902 θα μπορούσε να είναι ο σταθμός της αριστεράς και των κινημάτων, αλλά αποφασίσανε να τον παραδώσουν στον ταξικό εχθρό.
Σχετικό άρθρο
http://iteanet.blogspot.gr/2012/08/902-tv.html

Red Star είπε...

Το λάθος θα μπορούσα να το δεχτώ υπό την έννοια ότι μπορούσαν να γίνουν κινήσεις για να έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση και έσοδα.Και επίσης καλύτερη διαχείριση.

Το προδοσία είναι υπερβολικό και δεν το δέχομαι.Όπως και η ιδέα για έναν 902 όπως είχε ξεκινήσει τότε με τον ενιαίο ΣΥΝ και τον Παύλο Τσίμα κλπ κλπ θα ήταν μια αποτυχία και χωρίς κανένα νόημα.Ο 902-Κόκκινο θα ήταν μια φάρσα και δεν θα εξυπηρετούσε τίποτα.

Σύντροφε iteanet, το έχω πει και σε κορυφαίο στέλεχος του Σύριζα προσωπικά, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΝΤΑ ΣΑΣ ΤΟ 5 % ΤΟΥ Κ.Κ.Ε, τώρα που εσείς είστε το 27 % , πρέπει να πάψετε να τα βλέπετε το Κ.Κ.Ε ως κόμμα που κάνει μόνο λάθη, να καταδικάσετε τη ΔΗ.ΑΡΙ. που ήταν κομμάτι σας και το παρακαλούσατε για συνεργασία, να φύγετε από τις πουλημένες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.Επίσης να δείτε αυτό που βλέπουν και κάποια στελέχη σας.Ότι οι συσχετισμοί είναι είναι αρνητικοί ,ακόμα και το 27 + 5 του ΚΚΕ και εξωκ/αριστεράς είναι μόλι το 1/3 . Το Κ.Κ.Ε δεν έχει αυταπάτες ,ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α/ΕΚΜ για να κερδίσει το μεσαίο χώρο και να ξεπεράσει το 30-35 % φοβάμαι πλησιάζει τόσο κοντά πια στο κέντρο που σε λίγο δεν θα ξεχωρίζει από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Που ήταν το 27 % στην Θεσσαλονίκη ; Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ έδειξε τις δυνάμεις πο έχει , ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θύμισε μέρες του 2009 από άποψη κινητοποίησης κόσμου...Προς προβληματισμό και φιλικά όλα αυτά...

admin είπε...

Σύντροφε Redstar
Όταν καταγγέλλεις τους πάντες δεν μπορείς να χτίσεις κοινωνικές και ταξικές συμμαχίες.. Σύντομα έρχεται η απογοήτευση και νομίζεις ότι οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί.
Δεν είναι αλήθεια αυτό.
Το ΚΚΕ φοράει παλτό το καλοκαίρι και μαγιό τον χειμώνα, δεν καταλαβαίνει τις συνθήκες που υπάρχουν δίπλα του.
Στήριξε την συν-κυβέρνηση Μητσοτάκη και ανέβασε την δεξιά στην εξουσία , τώρα που ανεβαίνει η αριστερά και έχει περάσει το 30%, αρνείται να δώσει προοπτική στους αγώνες της προηγούμενης περιόδου.
Η μάχη που δίνει το σύστημα είναι λυσσαλέα, έχει ενώσει όλες του τις εφεδρείες στην κυβέρνηση και ετοιμάζει και τους φασίστες για την συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το ΚΚΕ δεν μπορεί να προχωρήσει . Χρειάζεται να ενωθούν οι αριστερές δυνάμεις, μόνο αυτό δημιουργεί την δυναμική που ξεπερνάει τα ποσοστά που ανέφερες.
Η ηγεσία του κόμματος με χοντράδες προσπαθεί να χτίσει διασπαστικά τείχη ανάμεσά μας. προχθές η Παπαρήγα είπε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν κυβέρνηση θα έπαιρνε τα ίδια μέτρα δίνοντας χαρά και τροφή στα ΜΜΕ της αντίδρασης. Η διασπαστική ταχτική σήμερα είναι προδοτική. Κανένας δεν θα μπορέσει απο μόνος του να αντιμετωπίσει αυτά που μας ετοιμάζουν.

makiskef είπε...

Φίλε το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη άποψη θέση και λόγο δεν θέλει να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση ούτε να μείνει στο λάκκο των λεόντων την ΕΕ . Θέλει το λαό περήφανο και πρωτεργάτη στη χώρα του. Όποιος έχει τέτοια οράματα συμπορεύεται μαζί του .όποιος αλλά έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του συνεχίζει να σέρνει το λαό βορά στα ντόπια και ξένα οικονομικά καπιταλιστικά συμφέροντα . Δε θα διορθώσουμε το σάπιο σύστημα για να μας αποζυμα τον ιδρώτα ,θα το ανατρέψουμε !
Αν οι λαϊκές μάζες δεν συμπορευτούν σ'αυτό τον αγώνα δικαίωμα τους. Το ΚΚΕ όμως γρανάζι στη μηχανή του συστήματος δεν θα γίνει !!!
Μάκης

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ είπε...

@ iteanet



Καταρχάς, πως δικαιούται να μιλά σήμερα κάποιος για τον ΣΥΡΙΖΑ, και να μας λέει πως «Η διασπαστική ταχτική σήμερα είναι προδοτική.» ... στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλούν για σχοινί.

Μήπως επιτέλους είναι καιρός, αυτοί οι αριστεροί του γλυκού νερού, να σταματήσουν απλά, την συμμαχιολογία, άνευ κινείς πολιτικής με το ΚΚΕ, και να δουν βάση ιδεολογίας να εκφράσουν μια άποψη … μέχρι χθες ο ΤΣΙΠΡΑΣ, μιλούσε για την διακήρυξη της 3ης του σεπτέμβρη, του ΠΑΣΟΚ …. Τα καλά του 43-44 και μετά θα κάνουμε πάλι??? Θα έχουμε μετά πάλι τον νέο τσιριμώκο να μας κάνει νερά, στην «συμμαχία» μας ….??

admin είπε...

Μάκη
Τα αριστεριλίκια και τα επαναστατικά άστα , κράτα τα για όσους δεν ξέρουν.
Δυστυχώς για το κόμμα σου και την αριστερά το ΚΚΕ έγινε γρανάζι του συστήματος και έκανε την συγκυβέρνηση Μητσοτάκη. Έδωσε τότε όλα τα άλλοθι για τα οποία κατηγορείς σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ στο δεκαπλάσιο
Στην παγωνιά πήγε με εξώπλατα και κόντεψε να διαλυθεί.
Σήμερα που ο κόσμος αναζητά την αριστερά και το ΚΚΕ, τώρα που χρειάζονται τα μέλη και οι απόψεις του, εσείς μέσα στην ζέστη φορέσατε παλτό για να προστατευτείτε από τον κόσμο.
Το ΚΚΕ δεν έχει δικαίωμα μοναχικής πορείας μακρυά από τις λαϊκές μάζες.Δεν μπορεί να λέει δικαίωμα τους να μην μας ακολουθούν αλλά πρέπει να χτίζει ταξικές και κοινωνικές συμμαχίες για να τις διευκολύνει να ακολουθούν.
Ο κόσμος αλλάζει αποδεσμεύεται από τα παλιά μεγάλα κόμματα και αναζητά ακόμα (δεν ξέρω για πόσο ακόμα) την αριστερά, έχουμε καθήκον να τους δώσουμε την ελπίδα και να μην αφήσουμε την κοινωνία να απογοητευτεί κοιτάζοντάς την αφ υψηλού μέσα απο τον μικρόκοσμο του κόμματός μας. Δεν μπορεί πλέον να μας προστατεύσει.
Όσο για τον φίλο ΤΣΕ
σε έναν πόλεμο παίρνεις θέση. Σήμερα έχουμε την τρόικα και την Τρόικα εσωτερικού, αν θες να πολεμήσεις φτιάχνεις συμμαχίες , μπορείς να διυλίζεις όσο θέλεις τις διαφορές σου με τις άλλες απόψεις, δεν έχεις όμως καμία νομιμοποίηση να ξεχνάς την κυβέρνηση της αντίδρασης.
Από την μία είναι η αντίδραση ενωμένη και ο φασισμός που παραμονεύει και απο την άλλη είναι η αριστερά και τα προβλήματά της. Αν αυτά τα προβλήματα της αριστεράς σε κάνουν να απέχεις απο τον πόλεμο ή βολεμένος είσαι ή προδότης.
Στην προηγούμενη μάχη για την κατάκτηση της εξουσίας το ΚΚΕ λιποτάκτησε και έχασε τους μισούς του ψηφοφόρους του, αν συνεχίσει να φυγομαχεί και να επιτίθεται στην αριστερά τότε ο ρόλος του θα είναι διαλυτικός και θα εξαφανιστεί ενώ η αριστερά θα ηττηθεί..

Φαμφάρας είπε...

@ iteanet

Θα μας τρελάνεις ρε φίλε?
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, δηλαδή ΕΣΕΙΣ εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ είχατε κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ΓΙΑ 3 μήνες και την έλεγαν κυβέρνηση Τζανετάκη, όχι Μητσοτάκη. Μάλιστα μετά κάνατε οικουμενική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (ψηφίσατε το Μάαστριχ, πληρώνει ο λαός) με πρωθυπουργό το Ζολώτα για 5 μήνες . Και μετά αφού δεν μπορέσατε να διαλύσετε το ΚΚΕ και να μπείτε στη βουλη αλλάξατε την πρόεδρο σας τη Δαμανάκη και αυτή πήγε στο ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλους.
Και μετά…

Φαμφάρας είπε...


Ο Συνασπισμός φίλε μου, όχι το ΚΚΕ ο Σ-Υ-Ν-Α-Σ-Π-Ι-Σ-Μ-Ο-Σ !
Διάβασε επιτέλους λίγη… ιστορία.

Φαμφάρας είπε...

@ iteanet

Α ! και κάτι για να ευθυμήσεις : Αν θες γράψε στη μηχανή αναζήτησης του Google ‘Συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου’ δηλαδή το όνομα του πολιτικού σχηματισμού που την περίοδο 89΄-90΄ . συμμετείχε στις κυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα (για αυτές ντε, που αν κατάλαβα καλά ασκείς κριτική -και δικαίωμα σου αυτό- στο ΚΚΕ). Για να μη σε κρατώ σε αγωνία δε θα σου βγάλει σαν αποτέλεσμα την ιστοσελίδα του ΚΚΕ. ποια όμως ιστοσελίδα θα σου βγάλει πρώτη πρώτη;;;;

admin είπε...

Αγαπητέ Φανφάρα. Ο ενιαίος συνασπισμός αποτελούταν από την ΕΑΡ και από το ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε τότε. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλοί που δεν είναι στον ΣΥΝ και τότε δεν ήταν υπέρ της συγκυβέρνησης , ενώ και ο ΣΥΝ έχει κάνει κάποια αυτοκριτική για την περίοδο εκείνη, μόνο το ΚΚΕ εξακολουθεί να στηρίζει τις επιλογές που έκανε τότε.

Φαμφάρας είπε...

@ iteanet

Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, βρε περήφανε αητέ μου, γιατί δε νιώθεις ; Αδιάφορο μου είναι το 89-90. Απλά να τρολοάρο έναν γκεμπελίσκο θέλησα που στην απεγνωσμένη προσπάθεια του να κάνει χυδαίο αντικομουνισμό – σε ανάρτηση για τον 902- ελλείψει επιχειρημάτων δεν παραλείπει σε κάθε του παρέμβαση να πετάξει και μια κορώνα για τη συγκυβέρνηση του ΚΚΕ. Πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει. Οι περισσότεροι που διαβάζουμε εδώ δεν θα είχαμε καν γεννηθεί τότε, ή κι αν είχαμε γεννηθεί ελάχιστα θυμόμαστε από τότε . Ακόμη και αυτοί που τα έζησαν, τα θυμούνται και έχουν άποψη καταλαβαίνουν πως αυτά που συνέβησαν τότε ελάχιστα επηρέασαν τη μετέπιπτα ζωή τους, θετικά ή αρνητικά… με εξαίρεση ΙΣΩΣ ελάχιστους πρασινοφρουρούς…
Το θέμα από επάνω μιλά για τον 902. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της εργατικής τάξης και οικονομικά είναι εξαρτώμενο από αυτή. Η εργατική τάξη ζει καθημερινά σε όλο και ποιο βαθειά οικονομική εξαθλίωση και αυτό αυτόματα επηρεάζει και τα οικονομικά του ΚΚΕ. Αποτέλεσμα, ανάμεσα σε άλλα, να είναι αναγκασμένο να κλίσει τον 902 τν τη στιγμή που η ανάγκη επιβάλει όχι ένα αλλά δεκάδες 902. Το κενό είναι μεγάλο αλλά είναι ζωτική ανάγκη για τον ίδιο το λαό μας να βρεθεί τρόπος να αναπληρωθεί με κάποιο τρόπο. Όχι δε θα μας λείψουν ούτε τα τηγάνια ούτε τα μαξιλάρια, αλλά ο 902 δεν είναι μοναχά αυτά. Ειδικά εδώ και 6-7 μήνες που δεν έχω ούτε για τσιγάρα, όχι για εφημερίδα, είναι το αποκούμπι μου. Πάνω σε αυτά έχεις να πεις τίποτα;
Για το άλλο, το ‘μεγάλο’ σου επιχείρημα σε σχέση με τον 902, τη συγκυβέρνηση του ΚΚΕ(…), ναι ούτε η συνιστώσα Ρόζα, ούτε η Πόπη, ούτε η Ντέζη υπήρχαν τότε. Ε, και; Με κάποιο τρόπο εδώ ήταν ολόκληρο το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και το μαύρο κλάμα για τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και ποιος την εκφράζει καλύτερα κι ας την είχε φτυσμένη ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου τουλάχιστον από τις αρχές του 80΄…
Τώρα αν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ νιώθετε πως έχετε θέμα με το 89-90 και θέλετε να κάνετε την αυτοκριτική σας, καλά κάνετε. Διαβάζω τα ονόματα ποιο κάτω:

‘….(7 Απρίλη 1989:) Συγκροτείται ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου από ΚΚΕ, ΕΑΡ, ΕΔΑ και πασοκογενείς-κεντρογενείς προσωπικότητες (Μ. Δρεττάκης, Στ. Γιώτας, Στ. Παναγούλης, Στ. Νέστωρ, Ν. Κωνσταντόπουλος, Χαρ. Πρωτοπαπάς, Γ. Μυλωνάς κ.λπ.). Ο ΣΥΝ έχει 28μελή Πολιτική Επιτροπή και 8μελή Γραμματεία. Πρόεδρος ο Χαρίλαος Φλωράκης, γραμματέας ο Λεωνίδας Κύρκος και μέλη οι Μ. Ανδρουλάκης, Δ. Καραγκουλές (ΚΚΕ), Γρ. Γιάνναρος, Στ. Πιτσιόρλας (ΕΑΡ), Ανδ. Λεντάκης (ΕΔΑ), Στ. Γιώτας (πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ), Στ. Νέστωρ (ανένταχτος)…..’

Ακόμη διαβάζω και αυτά τα ονόματα :
http://synpetralona.pblogs.gr/h-prwth-politikh-epitroph-toy-eniaioy-syn-ena-istoriko-ntokoymen.html

Τώρα αν πω, πως το ΚΚΕ στα όργανα (γιατί στη βάση είναι άλλο θέμα) του ενιαίου Συνασπισμού ήταν μειοψηφία, εγώ θα φταίω? Αν μάλιστα συνυπολογίσω αυθαίρετα και το 45%-55% στο 13ο Συνέδριο, τι καρέτα-καρέτα, τι κομουνιστής στα όργανα του ενιαίου Συνασπισμού…
Καλά κάνετε λοιπόν την αυτοκριτική σας, δικαίωμα σας είναι. Αν μάλιστα κάνετε την ΕΜΠΡΑΚΤΗ αυτοκριτική σας και για το Μάαστριχτ* τι καλά που θα ήταν ε? Α, και μη μου πεις για αυτό πως ‘η τάδε συνιστώσα….’ Ρωτάω γιατί μου πουλάς χαλασμένα ψάρια, μη μου απαντήσεις πως τα μαρούλια σου είναι ολόφρεσκα…



* Το Μάαστριχ είναι το δικό μου πες πες σε κάθε σχόλιο κάτι θα μείνει… Με τη διαφορά πως ενώ η δική σου ανύπαρκτη έτσι όπως τη σερβίρεις ‘συγκυβέρνηση του ΚΚΕ’ ελάχιστα μέχρι καθόλου δεν έχει επηρεάσει τις ζωές μας, το Μάαστριχ είναι αυτό που τις τσακίζει, τις διαλύει, τις απειλεί μέχρι και με εξαφάνιση. Ειδικά, τώρα που μας το σερβίρουν σε όλη του την μεγαλοπρέπεια (ταυτόχρονα με την καπιταλιστική κρίση) χωρίς περιστροφές και σοβαρές καθυστερήσεις, απλα αλλάζοντας του το όνομα και βαπτίζοντας το Μνημόνιο 1, 2, 3…13.

admin είπε...

Φανφάρα βλέπω έχεις οίστρο και κάνεις και στιχάκια για να δικαιώσεις τον τίτλο σου.
Για την ουσία όμως λες ψέμματα και κάνεις φτηνό συνδικαλισμό.
Αν θες να μιλάμε για το μέλλον και απορρίπτεις το παρελθόν του 1990 σύμφωνοι ας μιλήσουμε για το μέλλον.
Όμως δεν το κάνεις , ξαναξετυλίγεις την καραμελίτσα του Μάαστριχ και μας την προσφέρεις. Παρόλο που το ξέρεις πολύ καλά ότι τότε δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που ξέρεις ότι ακόμα και ο ΣΥΝ έχει αλλάξει γραμμή από τότε και αυτό το θέμα δεν αποτελεί διαφωνία.
Το 1989 το ΚΚΕ που λέει ότι δεν μολύνεται με την διακυβέρνηση , διακυβέρνησε μια χαρά όχι σε μία αλλά σε δύο διαδοχικές κυβερνήσεις μαζί με την αντίδραση. Όχι μαζί με την αριστερά αλλά μαζί με την αντίδραση. ¨Οχι μαζί με κάποιους αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν αλλά μαζί και με το Πασοκικό κράτος και με τους καραδεξιούς φασίστες.
Τα ψέματα που λέτε ότι δεν διακυβερνάτε καταρρίπτονται με αυτές τις κυβερνήσεις που συμμετείχε το ΚΚΕ στηρίζοντας και ανοίγοντας τον δρόμο στον Μητσοτάκη.

Παραβλέπεις επίσης ποιος ήταν ο πρόεδρος του ενιαίου συνασπισμού (Φλωράκης) και ποια ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη πολιτική του βάση για να κρυφτείς πίσω από τον συσχετισμό των κεντρικών οργάνων του ενιαίου Συνασπισμού. Λες και εξέφρασε διαφωνία το κόμμα σου ή κάπου μειοψήφησε ...
Λες ότι δεν έκανε ζημιά η συγκυβέρνηση του 1989-90 και κάνεις τεράστιο λάθος. Η κοινωνία πέρασε τον εφιάλτη της κυβέρνησης Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ αναγεννήθηκε και η αριστερά μπήκε στην εντατική.
Διαλύθηκε το κόμμα σου, διαγράφηκε ολόκληρη η ΚΝΕ και ούτε με το κιάλι πλέον μπορεί να συγκρίνει το ΚΚΕ τον αριθμό των μελών με αυτά που είχε τότε.
Το ΚΚΕ έμεινε τότε μέ ένα ελάχιστο αριθμό μελών και σήμερα αν δεν αλλάξει τακτική θα χάσει και τα υπόλοιπα.

Το ζήτημα όμως είναι άλλο : σήμερα τι κάνουμε .
Ξεκινάμε από τον Τηλεοπτικό σταθμό το ραδιόφωνο και φτάνουμε ως τα έντυπα και το κίνημα.
Κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτούς που τον καταγγέλλουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Αν θες ένα βήμα για να βρίζεις τους εργαζόμενους και να τους ταυτίζεις με την ηγεσία του κόμματος που μπορεί να επέλεξαν σε λίγο θα καταλάβεις ότι έχεις μείνει μόνος σου .
Χρειάζεται ένα βήμα που να οργανώνεις τις αντιστάσεις, να ενώνεις τις ταξικές δυνάμεις και να χτίζεις κοινωνικές συμμαχίες.
Όσο το ΚΚΕ συνεχίζει σήμερα να ψάχνει να τονίσει σε τι διαφέρει από τους υπόλοιπους και να μην ψάχνει σε τι συμφωνεί και τι μπορεί να κάνουμε όλοι μαζί θα παίζει τον ρόλο της αντίδρασης. Τελεία και παύλα.
Αντίδραση και μόνο αντίδραση.
Υψηλή αριστερή δήθεν κριτική και στην ουσία υπηρέτης της Τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού, στην αποστολή της διάσπασης των εργαζομένων

Φαμφάρας είπε...

@ iteanet
Δεν αποκλείω να κάνω λανθασμένες κρίσεις, ή να βγάζω άκυρα συμπεράσματα, θεωρώ μάλιστα απίθανο να μη κάνω κάτι τέτοιο. ΨΕΥΤΗΣ όμως? Που είπα ψέματα σε όσα έχω αναφέρει? Ακόμη και όταν αυτό που γράφω βλέπω πως δε πατεί γερά το επισημαίνω μονάχος μου, π.χ. ‘ … Αν μάλιστα συνυπολογίσω αυθαίρετα και το 45%-55% στο 13ο Συνέδριο …’. Η αναφορά μου ‘Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, δηλαδή ΕΣΕΙΣ εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ είχατε κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ…’ έχει σαφέστατα κοροϊδευτικό χαρακτήρα και μόνος μου στόχος είναι να σπάσει τα νεύρα σου, που σπας τα δικά μου. Εκείνο όμως το ‘…το ΚΚΕ έγινε γρανάζι του συστήματος και έκανε την συγκυβέρνηση Μητσοτάκη…’, που αναφέρεις εσύ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ και μάλιστα έχει ειπωθεί σε άσχετο θέμα, για τον 902. Αυτό για εμένα είναι καραμπινάτη περίπτωση λάσπης στον ανεμιστήρα. Ελπίζω τουλάχιστον να συμφωνήσεις πως το σωστό είναι ‘ο ΕΝΙΑΙΟΣ Συνασπισμός που έκανε μαζί με τη ΝΔ την συγκυβέρνηση Τζαννετάκη’ ή ‘ο ΕΝΙΑΙΟΣ Συνασπισμός που έκανε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα’, αν τουλάχιστο κυκλοφορεί ακόμη η λογική ανάμεσα μας.
Με ευχαρίστηση θέλω να συνεχίσω και να μη παρατήσω την κουβέντα για το 89-91, τον ενιαίο Συνασπισμό, τη συγκυβέρνηση , εδώ όμως δεν είναι ο κατάλληλος χώρος και υπάρχουν άμεσα ποιο σημαντικά θέματα σε εξέλιξη. Τι λες μια και εσύ έχεις το δικό σου ‘μαγαζί’ , γιατί δεν ανοίγεις ένα σχετικό θέμα. Σου υπόσχομαι μετά την απεργία στις 26 θα είμαι όλος δικός σου σχετικά με το θέμα. Στο χώρο σας… ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ!