Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

K.K.E : Ρίχνει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του Μνημονίου και διαγραφή του χρέους.


Για «αντιπολίτευση διαχειριστικής κριτικής», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο Περισσός, εκτιμώντας ότι τελικά δεν θα ψηφίσει την πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονιακών νόμων


Παναγιώτης Τσούτσιας

Χωρίς ένα βήμα πίσω στη... γραμμή της κατάργησης των μνημονίων, στη μονομερή διαγραφή του χρέους και στην αποδέσμευση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση βαδίζει το ΚΚΕ, οριοθετώντας ταυτόχρονα τις κόκκινες γραμμές που το χωρίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στον Περισσό επισημαίνουν ότι η πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει για την κατάργηση μνημονιακών νόμων, που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις, είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ παράλληλα αναμένεται να πετάξουν το γάντι και προς την πλευρά της Κουμουνδούρου, καθώς εκτιμούν ότι τελικά «θα κάνει πίσω» και δεν θα ψηφίσει την πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η ηγεσία του ΚΚΕ συνεχίζει τη διμέτωπη επίθεση τόσο προς τη λεγόμενη συγκυβέρνηση -σύμφωνα με τον Περισσό- της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, όσο και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ασκεί «αντιπολίτευση διαχειριστικής κριτικής».
Ολα τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις των ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ συγκλίνουν στη θέση ότι υλοποιείται «ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση προς όφελος της πλουτοκρατίας». Στον Περισσό επισημαίνουν ότι το πακέτο των νέων μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος και αφορά αποκλειστικά τις περικοπές δαπανών.
«Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο», τονίζει κεντρικό στέλεχος του ΚΚΕ προσθέτοντας πως για τη συγκυβέρνηση «ύψιστη προτεραιότητα είναι η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων». Κάνουν λάθος, λένε στον Περισσό, όσοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση ξεκινά από τη «μηδενική βάση» στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, τονίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε «επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα αυτό».
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπενθυμίζουν δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, όπου, μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει ότι ο ΟΟΣΑ έχει καταγράψει την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα σε διαρθρωτικές αλλαγές την προηγούμενη χρονιά.
Οπως σημειώνουν στον Περισσό, «είναι πλέον καθαρό ότι η τρικομματική κυβέρνηση προωθεί ένα επεξεργασμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, προς όφελος όμως της πλουτοκρατίας», το οποίο, όμως, βασίζεται πάνω στη διάλυση των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.
Το δεύτερο μέτωπο για την ηγεσία του ΚΚΕ είναι η αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ και ως κόμμα πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Περιμένουν, δε, όταν συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων να δουν τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρ' όλα αυτά εκτιμούν ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την αντιπολίτευση που ασκεί «επιβεβαιώνει ότι τα όριά του είναι στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».
Στον Περισσό υπερτονίζουν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να εξευρεθεί μια «ευρωπαϊκή λύση», ενώ προσωπικά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λένε ότι «αφήνει στο απυρόβλητο τα πραγματικά αίτια της κρίσης και το ποιες πολιτικές δυνάμεις φέρνουν μνημόνια και λιτότητα στον λαό».

Πηγή : www.ethnos.gr -Παναγιώτης Τσούτσιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: