Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ολοκαύτωμα Χορτιάτη

Προκήρυξη που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ(μ-λ) στον Χορτιάτη με αφορμή την επέτειο απο το Ολοκαύτωμα του μαρτυρικού χωριού απο τους Γερμανούς κατακτητές.
Στις 2/9/1944 ναζιστικά στρατεύματα ανεβαίνουν στον Χορτιάτη, συλλαμβάνουν όσους κατοίκους απέμειναν και υπό τις διαταγές του διαβόητου φασίστα αρχιδολοφόνου Σούμπερτ καίγονται ζωντανοί στους φούρνους Γκουραμάνη και Νταμπούδη. Παιδιά, άντρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι. Επίδειξη μίσους, βαρβαρότητας, αγριότητας είναι μερικά από τα δευτερεύοντα χαρακτηριστικά της φασιστικής ιδεολογίας. Νεκροί: 149. Αμέτρητος πόνος στους επιζώντες. Δεκάδες τα ολοκαυτώματα σ’ όλη τη χώρα. Πολλές χιλιάδες σ’ όλη τη δυτική και την Ανατολική Ευρώπη.

68 χρόνια μετά 
Οι οικονομικές κρίσεις και οι πόλεμοι είναι προϊόντα του καπιταλιστικού–ιμπεριαλιστικού συστήματος  και δε θα πάψουν να γίνονται όσο οι λαοί ανέχονται αυτό το σύστημα. Ζούμε σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή και τα στοιχεία που ήδη έχουμε (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ και Λιβύη) μαρτυρούν τον οξύτατο ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Απειλές ακούμε καθημερινά και για τη Συρία. Η γειτονιά μας φλέγεται και οι λαοί οφείλουν να επαγρυπνούν.


Ύβρις στον Χορτιάτη
Ιστορικά έχει παρατηρηθεί ότι η μνήμη από μόνη της αδυνατίζει, διαστρεβλώνεται, χάνεται και μετατρέπεται σε μουσειακό είδος. Η μνήμη διατηρεί τη δυναμική της στη δράση, στην κίνηση, στον αγώνα για την εξάλειψη των αιτίων του ολοκαυτώματος.
Στις 17/6 φέτος, 167 ψηφοφόροι ψήφισαν στο χωριό μας τη Χρυσή Αυγή. Οι ψηφοφόροι αυτοί επιδοκίμασαν το κάψιμο των ανθρώπων μας και συνεχάρησαν τον ομοϊδεάτη τους Σούμπερτ για το βάρβαρο έργο του. Το ίδιο έγινε στα Καλάβρυτα και το Δίστομο.
Το Άουσβιτς και το Νταχάου υπάρχουν. Ωστόσο δεν εμποδίζουν καθόλου το γερμανικό ιμπεριαλισμό.
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε χρειάζονται ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, αγώνας για δημοκρατία και ανεξαρτησία.
Αυτό είναι το χρέος μας στους αδικοχαμένους Χορτιατινούς.

Οικονομικό ολοκαύτωμα
Αδόκιμος βέβαια ο όρος, ωστόσο τα τελευταία χρόνια και ειδικά την τριετία που διανύουμε, είναι σε πλήρη εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, τα μεροκάματα, τους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία, την υγεία. Η ανεργία, η φτώχεια, η εξαθλίωση κλιμακώνονται. Αναμένουμε τα λίγο-πολύ γνωστά μέτρα που έρχονται, για να ακολουθήσουν τα επόμενα. ΗΠΑ, ΕΕ και το πολιτικό προσωπικό που κυβερνάει τη χώρα μας επιδίδονται σε αγώνα εξανδραποδισμού και εξόντωσής μας.
Η «αριστερά» μας, αρκείται στο να βγάζει ανακοινώσεις ή να απευθύνει «αυτοκρατορικά φιρμάνια» αφ΄υψηλού. Επιτακτική ανάγκη η Οργάνωση, εκεί όπου εργάζεται και ζει ο λαός, αντίσταση και πάλη είναι τα εργαλεία μας.
Οι σημαντικοί αγώνες που έγιναν 2,5 αυτά χρόνια άφησαν μια πολύ καλή παρακαταθήκη, την οποία πρέπει να αξιολογήσουμε και να εμπλουτίσουμε ποιοτικά στους νέους αγώνες που έρχονται.
www.kkeml.gr cpgml@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: