Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Βρέθηκαν μαζί ,Αλέκα Παπαρήγα ,Αλέξης Τσίπρας και Μίκης Θεοδωράκης στο Ηρώδειο.



Μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη ο Αλέξης Τσίπρας και η Αλέκα Παπαρήγα


Μπορεί να υπήρξε αντιπαράθεση για τους “Goin’ Through”, φαίνεται όμως ότι ο Μίκης Θεοδωράκης εξακολουθεί να ενώνει τα δύο κόμματα της ελληνικής αριστεράς.
Το βράδυ της Τετάρτης, λίγες μόνο ώρες αφού η εφημερίδα του Συνασπισμού «Αυγή», με αφορμή την συμμετοχή του χιπ - χοπ συγκροτήματος Goin' Through είχε κατηγορήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα για... ξεπεσμό, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκαν στα καμαρίνια του Ηρωδείου με «μεσολαβητή» τον μεγάλο Μίκη Θεοδωράκη (μετά τη χθεσινοβραδινή συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, όπου κάτω από την σκιά της Ακρόπολης παρουσίασε την «Κατάσταση Πολιορκίας»), που προφανώς λειτούργησε.. πυροσβεστικά. 

Διότι μπορεί πολλά να χωρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την γ.γ. του ΚΚΕ, αλλά τους ενώνει ο σεβασμός στο πρόσωπο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη που το βράδυ της Τετάρτης είχε την τιμητική του στο Ηρώδειο.
Οι δύο πολιτικοί στο πλαίσιο της εκδήλωσης συναντήθηκαν με τον Μίκη Θεοδωράκη και παρά το ψυχρό κλίμα που επικρατεί στις πολιτικές τους σχέσεις, φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί στο πλευρό του μεγάλου συνθέτη.
 Πηγή : www.enikos.gr

2 σχόλια:

admin είπε...

Τουλάχιστον τα χαμόγελα φαίνονται πραγματικά

ΣΠΥΡΟΣ είπε...

Χωρίς τις πανανθρώπινες αξίες και τα υψηλά ιδεώδη του Κομμουνισμού, το πνεύμα της Αντίστασης στο φασισμό και το ναζισμό, η κοινωνική απελευθέρωση, ο ασίγαστος πόθος για την κοινωνική Δικαιοσύνη, την Ειρήνη και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, με τα οποία μπολιάστηκε και ζυμώθηκε η ζωή και το έργο του μεγάλου Μίκη μας, δεν θα μπορούσε να προκύψει αυτός ο ογκόλιθος της παγκόσμιας Μουσικής Τέχνης. Οπως, αντίστοιχα, και το Κομμουνιστικό Κϊνημα, οι Κομμουνιστικές Ιδέες, οι μέχρι θυσίας ασίγαστοι αγώνες των Κομμουνιστών, για κοινωνική δικαιοσύνη, Δημοκρατία και Λευτεριά, θα ήταν πολύ φτωχότερες, χωρίς μεγάλη απήχηση και ανίκανες να συνεπαίρνουν την ψυχή και το μυαλό των ελεύθερων ανθρώπων, εάν δεν είχαν συναντηθεί στη μουσική τους έκφραση με τις εκπληκτικές ικανότητες του μεγάλου μας Μίκη, ο ο-ποίος διαλεκτικά ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των καιρών της εποχής του και με τη μεγάλη του Τέχνη μπόρεσε να εκφράσει και να διαδώσει τις υψηλές αυτές Ιδέες με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο... Οι Κομμουνιστικές Αξίες και Ιδέες, μέσα από έξοχα ποιήματα Κομμουνιστών ποιητών και στιχουργών, βρήκαν την τελειότερη μουσική έκφραση μέσα από την αξεπέραστη τέχνη του Κομμουνιστή μουσικοσυνθέτη...
Ο μεγάλος μας Μίκης, παρά τις αντίθετες γνώμες και τις επιφυλάξεις πολλών συντρόφων, υπήρξε και παραμένει πάντα, βαθειά μέσα στην καρδιά και το μυαλό, ένας μεγάλος Κομμουνιστής, από κείνους που πραγματικά αποτελούν τους Φάρους της Στρατευμένης Τέχνης που θα οδηγήσουν τελικά την ανθρωπότητα στο Σοσιαλισμό και τον Κομμουνισμό. Δίπλα σ'αυτόν τον μεγάλο Ανθρωπο και Κομμουνιστή, τί συγκρίσιμο ανάστημα μπορεί να "σηκώσει" το Πασοκο-Τριπρέϊκο, ένας εκκολαπτόμενος νέος "αριστερός" υπηρέτης της αστικής τάξης και της ιμπεριαλιστικής ευρωπαϊκής ένωσης, ένας θιασώτης του εξανθρωπισμένου Καπιταλισμού – πόσο μάλλον να «επικοινωνήσει» με τα τραγούδια της "Κατάστασης Πολιορκίας", αφού προ πολλού έχει ξεκόψει από τις Ιδέες και της Αξίες του Κομμουνισμού που με πάθος και υψηλο-φροσύνη εκφράζουν τα θαυμάσια τραγούδια του κύκλου αυτού, τα μελο-ποιημένα από τον μεγάλο μας Μίκη ; ; ;
Σπύρος