Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

KOΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ TOY KKE : Αύριο οι εκδηλώσεις για Ελληνες και μετανάστες.


Έναρξη στις 7.30 μ.μ., στο Πάρκο «Φιξ» στην Αθήνα. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών εργαζόμενων θα παίξουν και θα διασκεδάσουν μαζί με τους γονείς τους στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΚΚΕ

Πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για Ελληνες και ξένους εργαζόμενους διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕαύριο Παρασκευή στις 7.30 μ.μ.,στο Πάρκο «Φιξ» στην Αθήνα. Στην έναρξη των εκδηλώσεων θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην κεντρική εξέδρα του χώρου.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
-- Στην κεντρική εξέδρα
  • Παραδοσιακά τραγούδια και χορός από την κοινότητα Γεωργιανών μεταναστών «Ο Καύκασος».
  • Πολυφωνικό Τραγούδι από τον Ελληνοβουλγαρικό Πολιτιστικό Σύνδεσμο.
  • Συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
-- Στην εξέδρα του παιδότοπου

    Μουσικοθεατρική παράσταση από τα παιδιά της κοινότητας Φιλιππινέζων μεταναστών «Cassapi».
  • Μουσικοθεατρική παράσταση από παιδιά μεταναστών από την Τανζανία.
  • Κουκλοθέατρο της Ιρίνας Μπόικο.
Στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα μεταναστευτικών κοινοτήτων, σωματείων, συνδικάτων, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και έκθεση βιβλίου.
Ενδεικτική του πώς περιμένουν οι ίδιοι οι μετανάστες, οι οργανωμένες κοινότητές τους, αυτήν την ομολογουμένως σημαντική εκδήλωση, είναι η δήλωση που έκανε στο «Ρ» ο Λαλιού Λινγκοπόρα, γραμματέας της κοινότητας Τανζανών στην Ελλάδα:
«Ζω εδώ 20 χρόνια. Δουλεύω ως εργάτης σε αποθήκη ανταλλακτικών. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε αυτή την πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση γιατί είναι μια ευκαιρία για μας να εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τα αδιέξοδα που συναντάμε καθημερινά όλοι εμείς οι μετανάστες. Κυρίως τώρα με την οικονομική κρίση εκτός από τα "μόνιμα" σοβαρά μας προβλήματα (ανεργία, φτώχεια, εκμετάλλευση) υπάρχει ακόμα έντονος σε όλους μας ο φόβος για την τύχη τη δική μας και των παιδιών μας.
Συμφωνώ απόλυτα με τις θέσεις του ΚΚΕ για τους μετανάστες και τους εργάτες. Συμφωνώ ότι είναι αναγκαίο να οργανωθούν οι μετανάστες στα συνδικάτα για να μπορέσουμε όλοι μαζί, μαζί και με τους Ελληνες συναδέλφους μας, να λύσουμε τα κοινά μας προβλήματα. Θέλω επίσης να πω ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα που εμπιστεύομαι προσωπικά γιατί έχει ξεκάθαρες θέσεις για όλη την Εργατική Τάξη. Είναι το μόνο Κόμμα που αισθάνομαι ασφάλεια στις γραμμές του».


Πηγή: www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: