Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Να γίνει υπόθεση του λαού.Επίκαιρο άρθρο για την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, από τον Ριζοσπάστη.


Να γίνει υπόθεση του λαού


H πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων, είναι μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη παρέμβαση του Κόμματος, που μπορεί και πρέπει να γίνει όπλο στα χέρια του λαϊκού κινήματος. Η κατάθεση της πρότασης νόμου είναι απόδειξη της συνέπειας του ΚΚΕ.
Όχι μόνο επειδή δεσμεύτηκε προεκλογικά γι' αυτή την πρωτοβουλία, αλλά και επειδή είναι ο μόνος αταλάντευτος εχθρός των καπιταλιστών, της πολιτικής και της εξουσίας τους της ΕΕ, που με μοχλό τα μνημόνια επιβάλλουν την πιο βαθιά αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική για να αντιμετωπίσουν την κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Και το ΚΚΕ συνδέει την πάλη ενάντια σε μνημόνια, δανειακές, μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικούς, ενιαία, με την πάλη ενάντια στα μονοπώλια. Ολ' αυτά τα αντιπαλεύει στη Βουλή και στο κίνημα γιατί είναι στρατηγική της ΕΕ, της κυβέρνησης και της ντόπιας πλουτοκρατίας σε βάρος του λαού. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που όχι μόνο δε δεσμεύεται από αυτή τη στρατηγική, αλλά καλεί το λαό να την αντιπαλέψει, να την ανατρέψει.
Γι' αυτό είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να δώσει ριζοσπαστικό περιεχόμενο στην πάλη για την κατάργηση των μνημονίων, των συμφωνιών και των νόμων που τα συνοδεύουν. Η κατάργηση των μνημονίων, η αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους, είναι πολιτικά αιτήματα - κρίκοι που μπορούν να μαχητικοποιήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα, να συσπειρώσουν λαϊκές δυνάμεις ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση. Η ικανοποίηση των τριών αυτών αιτημάτων είναι σήμερα όροι απαραίτητοι για την ανακούφιση του λαού και ταυτόχρονα κρίκος για την πολιτικοποίηση της πάλης, τη στοχοποίηση του πραγματικού δυνάστη του λαού. Για το δυνάμωμα της αντιμονοπωλιακής πάλης στο εθνικό πεδίο, της αλληλεγγύης με τα αντιμονοπωλιακά κινήματα στις άλλες χώρες της ΕΕ.
Τα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα, που προεκλογικά δημαγωγούσαν με την κατάργηση των μνημονίων, έχουν πλέον όλα τραβηχτεί στη θέση της συγκυβέρνησης για αναδιαπραγμάτευση. Πρώτος και καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ. Προεκλογικά μιλούσε για καταγγελία και κατάργηση των μνημονίων, ύστερα απέκλεισε τις «μονομερείς ενέργειες» και κατέληξε να μιλά για αναδιαπραγμάτευση. Η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη, στο βαθμό που υπερασπίζεται την ΕΕ και την Ευρωζώνη, θέλει πάση θυσία να παραμείνει η χώρα σ' αυτή και αντιλαμβάνεται το κεφάλαιο σαν μοχλό της όποιας ανάπτυξης και «ανασυγκρότησης» της οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανή απόδειξη ότι κατάργηση των μνημονίων και παραμονή στην ΕΕ είναι όροι ασύμβατοι μεταξύ τους.
Οπως ασύμβατα είναι η λαϊκή ευημερία με την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των καπιταλιστών. Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί τη δύναμή του. Να ζητήσει απ' όλα τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ. Να κάνει δική του υπόθεση το αίτημα της πλήρους ενημέρωσης για τις συμφωνίες με την τρόικα, που δεν έφτασαν καν στη Βουλή. Να απαιτήσει την κατάργησή τους, με όρους μαζικής πολιτικής πάλης. Η ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος, απαλλαγμένου από αυταπάτες για λύσεις από τα πάνω και μέσα στην ΕΕ, είναι σήμερα η μόνη διέξοδος για να περπατήσει ο λαός προς τη νίκη. Σ' αυτόν τον αγώνα, το ΚΚΕ θα σταθεί πρωτοπόρα δύναμη, μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: