Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Την τοποθέτηση του ΚΚΕ στη Διακομματική Επιτροπή ανέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Μεντρέκας.


Την τοποθέτηση του ΚΚΕ στη Διακομματική Επιτροπή ανέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Μεντρέκας.

«Το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα της ίσης προβολής των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και της συμμετοχής τους στις συζητήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και πρόσθεσε:
«Υποστηρίξαμε τη δραστική περικοπή της προβλεπόμενης κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων για τις εκλογές, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στις λαϊκές οικογένειες που δεινοπαθούν, στιγματίζοντας την πρόσφατη εξόφληση με τη συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων, του ομολόγου πολλών εκατομμυρίων σε επιχειρηματικό όμιλο.

Ακόμα δηλώσαμε ότι δεν έχουμε αντίρρηση να καταργηθεί εντελώς η επιχορήγηση για τις εκλογές στο βαθμό που εξασφαλιστεί η ίση προβολή των κομμάτων. Προτείναμε να μην αγοραστεί χρόνος από τα κανάλια για διαφημιστικά σποτ αλλά να υποχρεωθούν να εκχωρήσουν χρόνο δωρεάν στα κόμματα για να προβάλουν τις θέσεις τους.
Ζητήσαμε να ξεκαθαρίσουν τα κόμματα τη θέση τους γύρω από το ντιμπέιτ και προτείναμε, αν γίνει, σ’ αυτό να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, οι ερωτήσεις να είναι κοινές για όλους και οι δημοσιογράφοι να επιλεγούν με ευθύνη της ΕΣΗΕΑ».
Πηγή: www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: