Κυριακή, 15 Απριλίου 2012

Μήνυμα του ΚΚΕ στους αντιΝΑΤΟικούς απεργούς πείνας στη ΡωσίαΜήνυμα αλληλεγγύηςπρος τους αντιΝΑΤΟικούς απεργούς πείνας στο αεροδρόμιο του Ουλιάνοφσκ (πρόκειται για 16 μέλη του ΚΚ Ρώσικης Ομοσπονδίας), απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕτου ΚΚΕ. Οι απεργοί πείνας αντιδρούν στην μετατροπή του αεροδρομίου σε προγεφύρωμα του ΝΑΤΟ για να μεταφέρει φορτία στο Αφγανιστάν για την διεξαγωγή του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Αυτή η διαμαρτυρία ξεκίνησε στις 7 Απρίλη ενώ πρέπει να σημειωθεί, πως από τις 3 Φλεβάρη του 2012, η κυβέρνηση της Ρωσίας συμφώνησε με το ΝΑΤΟ για την δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ουλιανόφσκ Βοστότσνι» στην πόλη - γενέτειρα του Λένιν, προκειμένου να γίνεται η μεταφορά των ΝΑΤΟικών φορτίων από και προς το Αφγανιστάν, μέσω του εδάφους της Ρωσίας. Από τότε ως σήμερα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις σε πολλές πόλεις και πραγματοποιούνται αντιΝΑΤΟικές κινητοποιήσεις και πικετοφορίες διαμαρτυρίας.
Στο μήνυμα του ΚΚΕ, σημειώνεται:

«Αγαπητοί σύντροφοι,
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα σας και χαιρετίζει στο πρόσωπό σας όλους τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές της Ρωσίας που ξεσηκώνονται αυτές τις μέρες ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.
Το ΝΑΤΟ είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός, που στόχο του έχει την ενίσχυση της εξουσίας του κεφαλαίου τόσο στις χώρες που είναι μέλη του, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Στα 60 και πάνω χρόνια ύπαρξής του ευθύνεται για σωρεία εγκλημάτων σε βάρος των λαών, όπως ήταν ο πόλεμος κατά της Γιουγκοσλαβίας, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κι η κατοχή χωρών και πρόσφατα ο πόλεμος στη Λιβύη και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Συρία και στο Ιράν.
Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να βοηθήσει το ΝΑΤΟ στην μεταφορά των λεγόμενων "μη πολεμικών" φορτίων, έναντι οικονομικών και πιθανόν και πολιτικών ανταλλαγμάτων, δεν είναι προς όφελος κανενός λαού, ούτε του ρωσικού. Αλλωστε, είναι γνωστό, πως η κατοχή του Αφγανιστάν από το ΝΑΤΟ έχει οδηγήσει στην εκτίναξη στα ύψη της παραγωγής των ναρκωτικών, μεγάλο μέρος των οποίων κατευθύνεται στη Ρωσία για την νάρκωση κι αποβλάκωση της ρωσικής νεολαίας. Επιπλέον, η απόφαση αυτή της ρωσικής κυβέρνησης να δώσει "χέρι βοηθείας" στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤΟ και στις κατοχικές δυνάμεις που αυτό διαθέτει στο Αφγανιστάν είναι αποκαλυπτική για τον ίδιο το χαρακτήρα της σημερινής αντιλαϊκής εξουσίας στη Ρωσία. Η κυρίαρχη αστική τάξη στη σημερινή καπιταλιστική Ρωσία από τη μια έρχεται σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τα ζητήματα της διεύρυνσης προς ανατολάς του ΝΑΤΟ και την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη κι από την άλλη επιδιώκει τη στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Η συνεργασία κι οι ανταγωνισμοί είναι σαν τους δύο πόλους του ίδιου μαγνήτη που χαρακτηρίζει τις σχέσεις ανάμεσα στις αστικές τάξεις, ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Το σίγουρο είναι πως αυτές οι σχέσεις είναι σε βάρος των λαών και πρέπει παντού να δυναμώσει η πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Θεωρούμε πως ο αγώνας σας ενάντια στο ΝΑΤΟ είναι και δικός μας αγώνας! Το ΚΚΕ σταθερά και με συνέπεια καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή οικονομία κι εξουσία στη χώρα μας, που θα οδηγήσει και στην αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Μόνο σ' αυτόν τον δρόμο μπορούν οι λαοί να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές και ειρηνικό μέλλον».

ΠΗΓΗ-WWW.RIZOSPASTIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: