Κυριακή 15 Απριλίου 2012

"Μέρες '61"; - ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



Πανικόβλητο το κατεστημένο παρακολουθεί την ελεύθερη πτώση των μνημονιακών κομμάτων. Ο Σαμαράς ακολουθεί κατά πόδας τον Παπανδρέου, ο Βενιζέλος κάνει την... υπέρβαση και υπόσχεται ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο, ο Καρατζαφέρης βλέπει ανάσκελα το 3%, για να περιοριστούμε στους συνεταίρους της κυβέρνησης Παπαδήμου. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η κοινοπραξία Σαμαρά-Βενιζέλου δεν συγκεντρώνει 151 έδρες στη νέα Βουλή.
Την ίδια ώρα, η κοινωνία προσβλέπει προς τα αριστερά, με καταλυτική τη συνεχώς αυξανόμενη επιρροή της ενωτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις (που απηχούν κοινωνικές διεργασίες και πολιτικές μετατοπίσεις), τότε το βράδυ της 6ης Μαΐου θα σημειωθεί το πρώτο καθοριστικό βήμα του τέλους της Μεταπολίτευσης. Το πρόσημο της μακρόσυρτης νέας Μεταπολίτευσης δεν είναι εξ αρχής ευκρινές. Η πολιτική-κοινωνική κρίση εκλύει αντιφατικές δυναμικές, όπως φαίνεται με την αύξηση της ακροδεξιάς ψήφου. Δημοκρατικό αντίβαρο, η εκλογική ενίσχυση της Αριστεράς, που συνοδεύεται όμως από τη λαϊκή απαίτηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για μια νέα κοινωνική και πολιτική πορεία.
Το κατεστημένο δεν καταθέτει τα όπλα. Γνωρίζει αυτό που γνωρίζουμε κι εμείς. Ότι αυτές οι εκλογές είναι ορόσημο, ότι το αποτέλεσμά τους θα σφραγίσει πολλές δεκαετίες. “Φυτεύονται” υποψήφιοι σε κόμματα-ναυάγια, ξαναζεσταίνεται η θεωρία της “χαμένης ψήφου” με τη συνδρομή δημοσκοπήσεων, στήνεται σταυροφορία κατά της Αριστεράς με την επίκληση του κινδύνου ακυβερνησίας και χάους. Το σύστημα συνειδητοποιεί όμως ότι όλες αυτές οι μεθοδεύσεις είναι πιθανόν να μην αποδώσουν. Στοχοποιεί ιδιαιτέρως τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν αναχωρεί στην ασφάλεια της περιχαράκωσης, ούτε προσχωρεί στις σειρήνες του Μνημονίου. Αντιθέτως, παρεμβαίνει με θέσεις και πρόγραμμα, με προτάσεις συμμαχίας για τη συγκρότηση εναλλακτικού μπλοκ εξουσίας με πυρήνα την Αριστερά.
Τα εκβιαστικά διλήμματα, αν και δεν πιάνουν, θα κορυφωθούν. Το σύστημα επιμένει στην κινδυνολογία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρ' ότι η ίδια η Μέρκελ την έχει καταρρίψει. Αλλά κι οι ευρωπαϊκές εξελίξεις (με την Ισπανία να απειλεί την Ευρωζώνη και τις γαλλικές προεδρικές εκλογές να αμφισβητούν την ατζέντα Μέρκελ-Σαρκοζί) αποδιοργανώνουν τους ευρωεκβιασμούς κι επιβεβαιώνουν την ορθότητα των, σχεδόν προφητικών, επισημάνσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Πανικόβλητο το σύστημα δεν θα καταθέσει τα όπλα. Τηρουμένων των αναλογιών, μπορεί να ζήσουμε “μέρες '61”. Με απόπειρα διαστροφής της λαϊκής βούλησης, με ραφιναρισμένη εκλογική βία α λα Πούτιν. Ποιος θα ελέγχει την ροή και την ηλεκτρονική καταγραφή των αποτελεσμάτων; Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που ελέγχουν τις προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό, αυτή τη φορά λειτουργούν από κοινού και όχι σε συνθήκες αμοιβαίου ελέγχου. Πρόκειται για τις πρώτες εκλογές σε συνθήκες ομογενοποιημένου συστήματος, με την απροκάλυπτη παρέμβαση του ξένου παράγοντα. Παρά τις ξένες πλάτες όμως, να μην διανοηθούν να κλιμακώσουν τα πραξικοπήματά τους. Ο λαός επαγρυπνεί! Δεν θα το επιτρέψει!

ΠΗΓΗΓ-WWW.AVGI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: