Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κύπρος: Έμπρακτη στήριξη στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.


ΕΔΟΝ-ΠΑΜΕ


Με πολλά έντονα συναισθήματα συγκίνησης για τα παιδιά της Ελλάδας, αγανάκτησης για τα αντιλαϊκά μέτρα που φορτώνουν την οικονομική κρίση στις πλάτες της εργατικής τάξης, αλλά και με πολλά μηνύματα αγωνιστικότητας, αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, αντιπροσωπεία της ΕΔΟΝ με επικεφαλής τον ΓΓ της Οργάνωσης Χάρη Καράμανο επισκέφθηκε την Ελλάδα και παρέδωσε το συμβολικό ποσό των 8.000 ευρώ που μαζεύτηκε από τα «Κάλαντα Αλληλεγγύης 2012». 
Η αποστολή αλληλεγγύης της ΕΔΟΝ στην Ελλάδα παρέδωσε στις Επιτροπές Αλληλεγγύης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ΠΑΜΕ το χρηματικό ποσό που συλλέχθηκε από την εκστρατεία του Παγκύπριου Κινήματος των ΕΔΟΝόπουλων «Κάλαντα Αλληλεγγύης 2012», που ήταν αφιερωμένη στα παιδιά της Ελλάδας. Με την αποστολή της ΕΔΟΝ στην Ελλάδα σήμανε και το τέλος της εκστρατείας του παιδικού κινήματος των ΕΔΟΝόπουλων που ξεκίνησε από το Δεκέμβριο του 2011 και κατά τη διάρκεια της οποίας τα ΕΔΟΝόπουλα περπάτησαν σε όλη την Κύπρο για να μαζέψουν αυτό το ποσό.
Η ΕΔΟΝ με την πραγματοποίηση της αποστολής αλληλεγγύης στην Ελλάδα απέδειξε την έμπρακτη στήριξη στο δοκιμαζόμενο λαό της και ότι η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας και της δράσης της.
Η διεθνιστική αλληλεγγύη ατσαλώνει την ελπίδα στα παιδιά μας 
Αυτό ήταν το μήνυμα που μετέφερε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην ΕΔΟΝ την ώρα της παράδοσης του χρηματικού ποσού που συλλέχθηκε από την εκστρατεία των ΕΔΟΝόπουλων. Το περασμένο Σάββατο, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά των ανέργων ευχαριστώντας παράλληλα την ΕΔΟΝ για την ουσιαστική στήριξή της στον αγώνα που δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το νεολαιίστικο κίνημα στην Ελλάδα. 
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γ.Γ. της ΕΔΟΝ, Χάρης Καράμανος, επεσήμανε ότι οι αγώνες που διεξάγει ο ελληνικός λαός ενάντια στα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα «είναι και δικοί μας αγώνες». Αναφέρθηκε στη συνεπή και συστηματική προσπάθεια της Οργάνωσης για προβολή του θέματος και ευαισθητοποίηση του κοινού για οικονομική ενίσχυση προς τις Επιτροπές Αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ και ότι η εκστρατεία αυτή έγινε από τα παιδιά για τα παιδιά. Ο Χ. Καράμανος εξέφρασε παράλληλα την αλληλεγγύη της ΕΔΟΝ και του λαϊκού κινήματος της Κύπρου στους ανέργους γονιούς και τα παιδιά τους που βιώνουν στο πετσί τους αυτή τη στυγνή, απάνθρωπη και βάρβαρη εκμετάλλευση.
«Οι δίκες σας έγνοιες είναι και δίκες μας. Οι δικοί σας σκόπελοι είναι και δικοί μας», τόνισε ο ΓΓ ΕΔΟΝ απαγγέλλοντας ένα στίχο του Κύπριου ποιητή και λαϊκού αγωνιστή Θοδόση Πιερίδη: 
«Οχι, δεν αποπαίδισεν η Ελλάδα μας δεν πνίξαμε το χώμα της τα βάτα. Μυριάδες φύτρα καθώς άστρα τη φωτίζουνε, μυριάδες στήθια τήνε σκέπουνε –τα νιάτα. Δικά σας είναι αδέρφια – ας ανεμίσουνε τα φλάμπουρά μας πλάι στα φλάμπουρά σας. Δικιά σας κ΄η καρδία μας η βροντόφωνη που τραγουδά: Γεια σας αδέρφια, γεια σας!»
«Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία!» 
Το σύνθημα που κρατάει αναμμένη τη φλόγα του αγώνα και της ελπίδας τους τελευταίους τέσσερις μήνες στην Ελλάδα. Η ΕΔΟΝ δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στον αγώνα που δίνουν οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας για μια πραγματική αξιοπρεπή ζωή. Την Κυριακή η ΕΔΟΝ πραγματοποίησε επίσκεψη στους απεργούς της Χαλυβουργίας για να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της και να παραδώσει μέρος του χρηματικού ποσού που συλλέχθηκε, στα παιδιά των απεργών.  
Στη μαζική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις πύλες της Χαλυβουργίας, με τη συμμετοχή πέραν των τριών χιλιάδων κόσμου, ο Χ. Καράμανος μετέφερε στους απεργούς Χαλυβουργούς το μήνυμα ότι η ΕΔΟΝ και ολόκληρο το λαϊκό Κίνημα της Κύπρου, με πρωτεργάτη το ΑΚΕΛ αντλούν δύναμη από τον ηρωικό αγώνα τους και ότι από την πρώτη στιγμή αυτού του αγώνα στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα εις βάρος των λαών, ο ΓΓ της ΕΔΟΝ τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί στο χώρο της Ευρώπης το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Παράδειγμα πειραματόζωου. Παράδειγμα δικτατορίας των μονοπωλίων και λεηλασίας όπου δυστυχώς οι τραπεζίτες, οι δανειστές, το παγκόσμιο κεφάλαιο και η Τρόικα αυξάνουν την εκμετάλλευση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές διαλύοντας τα εργατικά δικαιώματα», υπέδειξε προσθέτοντας πως αυτές τις σκληρές συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούν το ΔΝΤ και η Τρόικα στο όνομα της εξόδου της χώρας από την κρίση χρέους και της οικονομικής εξυγίανσης, τις πληρώνουν όπως πάντα οι εργαζόμενοι, οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την κρίση.
Οι απεργοί της Χαλυβουργίας έχουν κερδίσει 
το θαυμασμό
Στην εκδήλωση το «παρών» του έδωσε και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Δημήτρης Παλμύρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Ομοσπονδίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως οι Ελληνες Χαλυβουργοί, το ελληνικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει κινητοποιήσει τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Οι αγώνες των απεργών της Χαλυβουργίας αποτελούν πλέον έμπνευση όχι μόνο στους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Αποτελούν έμπνευση για τους εργαζόμενους όλου του κόσμου. «Εχουν δείξει στην πράξη πως οι εργαζόμενοι μπορούν να αντισταθούν, πως η ταξική ενότητα μπορεί να αποτελέσει απειλή για τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια», τόνισε ο Δ. Παλμύρης υποδεικνύοντας πως οι απεργοί της Χαλυβουργίας έχουν ήδη κερδίσει το θαυμασμό και έχουν γίνει παράδειγμα πάλης για εργαζόμενους αλλά και για τη νεολαία σε διεθνές επίπεδο. «Αυτή λοιπόν την πραγματικότητα, αυτό το παράδειγμα, αυτή τη νίκη κανένας δεν μπορεί να την πάρει από τους εργαζόμενους όσες απειλές και εάν κραυγάζουν, όσα μέσα και αν επιστρατεύσουν», υπογράμμισε.
«Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη»
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με επιστολή της ευχαριστεί την ΕΔΟΝ για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους Ελληνες εργαζόμενους και στα παιδιά των ανέργων, καθώς και για την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Οργάνωσης με επικεφαλής τον ΓΓ Χάρη Καράμανο, στους εργαζόμενους της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
«Σας ευχαριστούμε και για την οικονομική ενίσχυση που μας δώσατε, συμβάλλοντας και μ’ αυτό τον τρόπο στη στήριξη του σκληρού αγώνα της εργατικής τάξης απέναντι στην επίθεση που δέχεται από την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, το μεγάλο κεφάλαιο», αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή:www.haravgi.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: