Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Ξανά μαζί μετά από 36 χρονιά ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ



Απόφαση για κοινή πολιτική δράση πήραν δύο κόμματα της Αριστεράς που για 36 χρόνια ακολούθησαν χωριστούς δρόμους. Πρόκειται για το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για εκλογική συνεργασία και κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση: "Η βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας διαμορφώνει μια κρίσιμη κατάσταση για τον λαό και τη χώρα.
Καταδικάζει τον λαό σε αργό θάνατο, βαθαίνει την ιμπεριαλιστική υποδούλωση και θέτει τη χώρα κάτω από ασφυκτικό, νεοαποικιακό έλεγχο. (...) Όμως ο λαός δεν παραδίνεται! Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της μαζικής αντίστασης και πάλης, στο δρόμο για τη συγκρότηση κινήματος που θα μπορεί να συγκρουστεί συνολικά με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό και να διαμορφώσει την επαναστατική προοπτική του".
Παράλληλα έχουν προγραμματισθεί 17 συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, μέχρι τον Μάιο, αρχής γενομένης στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί κοινή συγκέντρωση στο τέλος Μαρτίου, ενώ το Μ-Λ ΚΚΕ έχει προτείνει ήδη στο ΚΚΕ (μ-λ) το ενδεχόμενο κοινής καθόδου στις εκλογές, το οποίο θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες, ύστερα από συνεδρίαση των κομματικών του οργάνων.

Κ.Ζ.

ΠΗΓΗ-WWW.AVGI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: