Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Επόμενος πρόεδρος της Γερμανίας ο αντικομμουνιστής Γκάουκ.


Το πολιτικό κατεστημένο συμφώνησε σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο από 72 ώρες, και επόμενος πρόεδρος της Γερμανίας, θα είναι ο Γιόαχιμ Γκάουκ. 

Ο ευαγγελιστής - λουθηρανός πάστορας, ορκισμένος αντικομμουνιστής, εκ των πρωταγωνιστών της ανατροπής του σοσιαλισμού στην Ανατολική Γερμανία και πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης («μαγειρέματος») των αρχείων της «Στάζι» επιλέχτηκε, ως «υπερκομματικός» υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου.

Ο Γκάουκ πρόκειται να καλύψει το κενό στην προεδρία, κενό που προέκυψε την Παρασκευή μετά την παραίτηση του πρώην πια προέδρου Κρίστιαν Βουλφ υπό το βάρος των «σκανδάλων διαφθοράς». Ωστόσο το παρασκήνιο της παραίτησης Βουλφ και της «υπερκομματικής» επιλογής του Γκάουκ είναι αποκαλυπτικό για τις γενικότερες ανάγκες και τα ζόρια ταυτόχρονα της αστικής τάξης της Γερμανίας.
Η υποψηφιότητα Γκάουκ προωθήθηκε από το εκδοτικό συγκρότημα Σπρίνγκερ και ειδικότερα από την εφημερίδα Μπιλντ, που την Κυριακή σε μία ακόμη επίθεση πίεσης δημοσίευσε δημοσκόπηση όπου προέκυπτε φυσικά ότι η πλειοψηφία των Γερμανών επιθυμεί τον Γκάουκ ως επόμενο πρόεδρο. Οπως ακριβώς τα ΜΜΕ πιέζουν εδώ και δύο χρόνια για μία «λύση» μεγάλου συνασπισμού.
Έτσι και «έκλεισε» η συμφωνία, παρά τους πολύ σοβαρούς τριγμούς που υποτίθεται προκάλεσε στον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών-CDU/CSU και Φιλελευθέρων-FDP με τους Φιλελευθέρους να φέρονται ότι «επέμεναν» στην πρόταση Γκάουκ που ήδη στήριζε η αντιπολίτευση. Η καγκελάριος «υποχώρησε», αλλά οι τριγμοί «μεταφέρθηκαν» εντός του κυβερνώντος CDU.
Τα γεγονότα και κυρίως το παρασκήνιο αποκαλύπτουν τον αβυσσαλέο χαρακτήρα των αντιθέσεων εντός της γερμανικής αστικής τάξης και τις αναγκαίες «υποχωρήσεις» και ελιγμούς που πρέπει να γίνουν υπό το πρίσμα της καπιταλιστικής κρίσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων του κεφαλαίου ο αποπροσανατολισμός, η χειραγώγηση και ο «βιασμός» του γερμανικού λαού, που στενάζει και δυσφορεί από τη δεκαετή και πλέον λιτότητα από κάθε παραλλαγή των αστικών κυβερνήσεων (συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών-SPD και Πρασίνων, μεγάλου Συνασπισμού SPD και και του σημερινού CDU/CSU και Φιλελευθέρων).

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: