Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ K.K.E : Το νησί της Αίγινας για μέρες χωρίς νερό.


Προς τους Υπουργούς Υπουργείο Εσωτερικών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Εκρηκτική είναι κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αίγινας από τις διακοπές της παροχής του νερού. Αν και οι λογαριασμοί έχουν πληρωθεί από κάθε λαϊκό σπίτι, οι βρύσες είχαν στραγγίσει σε όλο το νησί για τέσσερις μέρες.
    Το ζήτημα του νερού είναι διαχρονικό, γιατί οι Κυβερνήσεις ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν να δώσουν καμία ουσιαστική λύση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να διαιωνίζεται και να οξύνεται.
Μάλιστα τα τιμολόγια ύδρευσης στην Αίγινα, είναι κατά πολύ αυξημένα σε σχέση με αυτά του Λεκανοπεδίου που φτάνουν το ποσοστό αύξησης μέχρι 300%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιδιωτικές εταιρίες που τροφοδοτούν το νησί, αγοράζουν από την ΕΥΔΑΠ το κυβικό με 0,45 λεπτά και το πωλούν στο Δήμο με 1,91 ευρώ, δηλαδή αύξηση 422%. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης για την κερδοφορία του ιδιώτη. 
    Ωστόσο η κρατική επιδότηση της μεταφοράς του νερού πρόσφατα μειώθηκε από την κυβέρνηση και εκβιαστικά και απροειδοποίητα οι συγκεκριμένες εταιρίες διέκοψαν ξαφνικά την παροχή νερού, καταπατώντας ακόμα και αυτή τη σύμβαση που τους εξασφαλίζει, χρόνια τώρα, τεράστια κέρδη από τις πλάτες του λαού της Αίγινας με την ανοχή και συνεργασία της Δημοτικής αρχής.  
    Μάλιστα υπάρχουν διάχυτες πληροφορίες ότι αντί να δρομολογηθεί η οριστική λύση του προβλήματος, μέσω του δήμου και στη λογική της ανταποδοτικότητας, ετοιμάζεται νέα αύξηση στο τιμολόγιο του νερού για τους κατοίκους της Αίγινας. 

  
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:

  • Τι μέτρα θα λάβουν για να αποκατασταθεί η διακοπή νερού, να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί ξανά το ίδιο περιστατικό και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι για τις μέρες διακοπής και στέρησης του νερού παρόλο που είχαν πληρώσει τους λογαριασμούς ύδρευσης.
  • Τι μέτρα θα παρθούν ενάντια στις δύο εταιρίες τροφοδοσίας που διέκοψαν την παροχή νερού ξαφνικά, αυθαίρετα και χωρίς προειδοποίηση.
  • Με δεδομένο ότι το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό, ποιος είναι ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την οριστική λύση της υδροδότησης της Αίγινας με καλής ποιότητας νερό, που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και με τιμολόγιο ίδιο με αυτό του Λεκανοπεδίου.
  • Ποια άμεσα μέτρα θα παρθούν ώστε, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι με νέες ανατιμήσεις
                                                     
Η Βουλευτής


Διαμάντω Μανωλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια: