Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σήμερα και αύριο, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό θα γεμίσει χρώματα, παιδικές φωνές



Σήμερα και αύριο, η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό θα γεμίσει χρώματα, παιδικές φωνές, θα ντυθεί στα γιορτινά της, θα υποδεχθεί εκατοντάδες μικρά παιδιά με τους γονείς τους, για να παίξουν, να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να φτιάξουν κατασκευές, να παρακολουθήσουν όμορφες παραστάσεις, να συζητήσουν, να 'ρθουν σε επαφή με το καλό βιβλίο... Σήμερα και αύριο γίνεται το Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ του ΚΚΕ για τα παιδιά. Μετά την επιτυχία που είχε η περσινή αντίστοιχη εκδήλωση της ΚΝΕ, η πρωτοβουλία επαναλαμβάνεται και φέτος, με ένα πρόγραμμα φροντισμένο με μεράκι για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς τους.
Δεν πρόκειται μόνο για μια αξιόλογη εκδήλωση για τις γιορτές, που τα παιδιά γίνονται πρωταγωνιστές και καταφέρνουν να ζεσταίνουν τις μέρες μας. Αυτή η γιορτή είναι μια πρωτοβουλία με πολλαπλές διαστάσεις. Από την πρώτη προσπάθεια που έγινε πέρσι και στήθηκε η πρώτη γιορτή, που αγκαλιάστηκε μαζικά από εκατοντάδες γονείς και παιδιά, έδειξε ότι οι λαϊκές οικογένειες διψούν για τέτοιες διοργανώσεις και μάλιστα σε μόνιμη βάση, όχι μόνο στις μέρες των γιορτών. Αναδείχθηκε η απουσία και η γύμνια προνοιακών και γενικότερα κοινωνικών δομών για τα παιδιά και τη δημιουργική τους απασχόληση, που έχουν άμεση σχέση και με την ομαλή τους κοινωνικοποίηση. Η ΚΝΕ μετά από εκείνη την πρώτη γιορτή δέχτηκε πολλά αιτήματα από γονείς και από μαζικούς φορείς να διοργανώσει ανάλογες γιορτές σε γειτονιές και οι καλλιτεχνικές ομάδες της Οργάνωσης ανταποκρίθηκαν όσο μπορούσαν σε αυτά τα καλέσματα.
Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες άνοιξε ακόμα καλύτερα ο δρόμος και για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ να επεξεργαστούν καλύτερα τη δράση τους για τα νέα ζευγάρια και τα παιδιά μικρότερων ηλικιών. Από τον εντοπισμό των ελλείψεων και των προβλημάτων, αντίστοιχα, γεννιούνται και αιτήματα για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες, ενώ πολλαπλασιάζονται οι καλές πρωτοβουλίες και πρακτικές, εργατικά σωματεία και λαϊκές συσπειρώσεις όλο και περισσότερο διοργανώνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις ή και στρέφουν το βλέμμα τους οργανώνοντας τη δράση τους για τα προβλήματα και τις ανάγκες των νέων ζευγαριών. Στις ανησυχίες των γονιών την τελευταία διετία, έχει μπει πολύ έντονα και το θέμα της σχέσης και της εικόνας που θα αποκτήσουν τα παιδιά τους για την κρίση και τις συνέπειές της. Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους γονείς, λοιπόν, στο πλαίσιο της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής θα είναι αυτό ακριβώς το θέμα.
Παράλληλα, μέσα από αυτές τις γιορτές προβάλλονται αξιόλογα καλλιτεχνικά έργα για παιδιά, που σε άλλες περιπτώσεις για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με αυτά, θα έπρεπε οι γονείς τους να καταβάλουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο. Ετσι, οι γιορτές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα παιδιά, «παντρεύονται» με τον πολιτισμό και εδώ αξιοποιείται η πλούσια εμπειρία από το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Γι' αυτό και οι γιορτές για τα παιδιά πετυχαίνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κι αφήνουν πλήρως ικανοποιημένους τους μικρούς και πάντα απαιτητικούς επισκέπτες. Μικροί και μεγάλοι, λοιπόν, σήμερα και αύριο, να δώσουμε ραντεβού στη γιορτή του ΚΚΕ για τα παιδιά!


ΠΗΓΗ-WWW.RIZOSPASTIS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: