Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του ΑΚΕΛ



Με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής των Χριστουγέννων το ΑΚΕΛ απευθύνει σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές. Ευχόμαστε σε όλους και στον κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά, χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και κάθε επιτυχία στη ζωή.
Ιδιαίτερα θερμές ευχές και την αμέριστη συμπαράσταση μας απευθύνουμε προς τους συμπατριώτες μας, που τα τραγικά γεγονότα του 1974 έχουν σημαδέψει για πάντα τη ζωή τους.
Το ΑΚΕΛ απευθύνει εγκάρδιες ευχές και προς τους απόδημους συμπατριώτες μας, εκφράζοντας για μια ακόμα φορά εκτίμηση για την συμβολή τους στον αγώνα υπέρ των δικαίων της Κύπρου.
Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται σκληρά στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή. Δεδομένη είναι η συμπάθεια μας προς όλους, μαζί με την θερμή ευχή για δύναμη και κουράγιο να ξεπεράσουν τις όποιες αντιξοότητες.
Στην Κύπρο ζουν και εργάζονται χιλιάδες μετανάστες, που είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τις γιορτές μακριά από την πατρίδα και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Απευθύνουμε και σ’ αυτούς τις καλύτερες ευχές μαζί με την επαναβεβαίωση της πάγιας θέσης του ΑΚΕΛ ενάντια σε φαινόμενα εκμετάλλευσης, ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Τα Χριστούγεννα είναι η κατ’ εξοχή γιορτή της αγάπης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να έρχεται αρωγός και να στηρίζει τους πολίτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δυσπραγούν. Η κυβέρνηση Χριστόφια,  παρά τις δυσκολίες που προκαλούν οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, αντιστέκεται στις πιέσεις για εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους. Ενισχύει όσο μπορεί την βοήθεια της πολιτείας προς τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Είναι λυπηρό γιατί η πλειοψηφία στη Βουλή στο όνομα τάχα του νοικοκυρέματος των δημόσιων οικονομικών, έκοψε ή σταύρωσε χωρίς περίσκεψη κονδύλια που στόχο έχουν ακριβώς τη στήριξη δυσπραγούντων ομάδων του πληθυσμού. Το ΑΚΕΛ ήταν το μόνο κόμμα που αντιστάθηκε σε αυτή την προσπάθεια θέτοντας πάνω απ’ όλα την αρχή της ανθρώπινης αλληλεγγύης.  Την ίδια πολιτική θα συνεχίσουμε και στο μέλλον αποκρούοντας στο μέτρο των δυνάμεων μας τις όποιες ισοπεδωτικές νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις και πολιτικές που παραγνωρίζουν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι με προβλήματα και ανάγκες.
Τα Χριστούγεννα είναι επίσης γιορτή της ελπίδας. Η πολιτική του Προέδρου Χριστόφια στο Κυπριακό διατηρεί ζωντανή την ελπίδα για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού. Μακριά από κενές ρητορείες, εθνικιστικές εξάρσεις και μαξιμαλισμούς ο Πρόεδρος εργάζεται σκληρά για να ανοίξει ο δρόμος προς λύση σύμφωνη με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Δυστυχώς η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς δεν είναι αυτή που πρέπει. Ως αποτέλεσμα οι προοπτικές για σύντομη επίλυση του Κυπριακού δεν διαγράφονται ευοίωνες. Η διαπίστωση αυτή δεν μας αποθαρρύνει. Τόσον ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον και το  ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε την πάλη για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου στη βάση της ομοσπονδίας. Η επιλογή της μονιμοποίησης της διχοτόμησης δεν υπάρχει για μας, γιατί ή διχοτόμηση σημαίνει ξεπούλημα της μισής Κύπρου στην Τουρκία, σημαίνει μόνιμη απειλή για την υπόλοιπη Κύπρο, σημαίνει ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον για ολόκληρο τον κυπριακό λαό. Απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να αξιώσει από την Τουρκία να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για να επιτευχθεί επιτέλους η λύση του Κυπριακού.
Σε ένα κόσμο που έχει όλες τις δυνατότητες και υποδομές να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους τους ανθρώπους, δισεκατομμύρια συνάνθρωποι μας ζουν στην αθλιότητα. Ένας στους επτά κατοίκους του πλανήτη απειλείται από την πείνα. Αυτή είναι η τραγική εικόνα του σύγχρονου κόσμου την οποία επιδεινώνει ακόμα περισσότερο η οικονομική κρίση του καπιταλισμού, ο νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση των μονοπωλίων.
Το ΑΚΕΛ εύχεται να επικρατήσει η ειρήνη και το δίκαιο σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε συνθήκες κυριαρχίας ιμπεριαλιστικών πολιτικών και της ασυδοσίας των πολυεθνικών και του νεοφιλελευθερισμού, η πραγμάτωση αυτής της ευχής φαίνεται απομακρυσμένη. Η μοναδική επιλογή είναι εκείνη του οργανωμένου αγώνα για ελευθερία, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό.
Χρόνια πολλά. Ευτυχία και πρόοδος για όλους.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: