Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς


Από τη Γιορτή Αλληλεγγύης στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Μια απεργία, η οποία δείχνει το δρόμο της αντίστασης και της αλληλεγγύης. Μια αντίσταση ενάντια στην επίθεση που δέχεται σήμερα η κοινωνία από το ελληνικό και ξένο κεφάλαιο. Επίθεση σε εργάτες, μετανάστες, άνεργους, φοιτητές, που καλούνται να πληρώσουν μια καπιταλιστική κρίση που δεν δημιούργησαν. Ο αγώνας των Χαλυβουργών μας έδειξε ότι η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας απέναντι σε όλους αυτούς που μας θέλουν σκυφτούς.

Αυτό ήταν το γενικό νόημα που συλλέξαμε όλοι χθες, από την κατάμεστη αίθουσα -από Πρωτοβάθμια Σωματεία Χανιών και Ρεθύμνου, συλλογικότητες, συνελεύσεις γειτονιών- του Τεχνικού Επιμελητήριου από την παρουσία αντιπροσωπείας των απεργών. Τα λόγια τους μας έδειξαν ότι πρέπει να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ, και ότι Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι απέναντι στο κεφάλαιο αυτό ήταν και το κοινό συμπέρασμα που βγήκε από την εκδήλωση που διοργάνωσε το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων και τίμησαν με την παρουσία τους οι απεργοί χαλυβουργοί.


Παρά το κρύο και βροχερό χειμωνιάτικο βράδυ, η γιορτή αλληλεγγύης, που ο ΣΥΡΙΖΑ του δήμου Αθήνας διοργάνωσε την Πέμπτη στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, ήταν και ζεστή και μαζική.  Ο στόχος της, η ενίσχυση των απεργών εργατών της Χαλυβουργίας, εκπληρώθηκε χάρη στην ευαισθησία όσων εργάστηκαν, μαγείρεψαν, έπαιξαν μουσική, αλλά και στη θερμή ανταπόκριση όσων πολλών αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, συζητώντας, τραγουδώντας και χορεύοντας μέχρι αργά τη νύχτα. Στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκε, τελικά, παρά την αποδοχή της πρόσκλησης, εκπρόσωπος του Σωματείου. Καθώς δεν γνωρίζουμε τους λόγους, ας μείνουμε σε αυτό που διαπιστώσαμε με μεγάλη χαρά: Η αλληλεγγύη εκδηλώθηκε κι όταν η αλληλεγγύη εκφράζεται δυναμικά και στην πράξη, μπορεί να παρασύρει κάθε εμπόδιο.

ΠΗΓΗ-WWW.EPOHI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: