Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού:Καμία αύξηση της στρατιωτικής θητείας.



Ο σχεδιασμός για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας από την κυβέρνηση σωτηρίας του μνημονίου, μετά από πρόταση του ΓΕΕΘΑ στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, αποτελεί άλλη μία πολιτική επιλογή καταστολής των δικαιωμάτων της νεολαίας.Ο στόχος τους είναι διπλός.
Απο τη μία, επιχειρείται η πλασματική μείωση της ανεργίας που καλπάζει και για τους νέους έχει αγγίξει το 44% και από την άλλη, η πειθάρχηση των νέων ανθρώπων σε συνθήκες συρρίκνωσης της δημοκρατίας και περιστολής των μορφωτικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων. Μάλιστα, η πρόταση του Π. Ευθυμίου για 18μηνη στρατιωτική θητεία δίχνει περίτρανα τις προθέσεις των κυβερνώντων.

Την ίδια στιγμή που οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να συμμετέχουν ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, οι εργαζόμενοι και η νεολαία έρχονται αντιμέτωποι με την ανάλγητη ταξική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, τη φτώχεια, την ανεργία και την αβεβαιότητα. 
Τα δικαιώματα της νεολαίας δεν διαπραγατεύονται. Ως Νεολαία Συνασπισμού ξεκαθαρίζουμε πως θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να μην αυξηθεί η στρατιωτική θητεία. Ενάντια στην πειθάρχηση και την εθνική συναίνεση η νεολαία θα βρεθεί στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματα της.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: