Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΑ: Απεργία πείνας αγωνιστή στις φυλακές.



Με ανακοίνωση του, το Πολιτικό Συμβούλιο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ) καταδικάζει τα κατασταλτικά μέτρα των ρωσικών αρχών κατά του Σεργκέι Ουνταλτσόφ, επικεφαλής της οργάνωσης «Αριστερό Μέτωπο» και Γραμματέα - συντονιστή του «Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων της Ρωσίας» (ΡΟΤ - ΦΡΟΝΤ), ο οποίος συνελήφθη στις 4 Δεκέμβρη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου καταδικάστηκε σε πενταήμερη φυλάκιση, στην οποία στη συνέχεια προστέθηκαν κι άλλες μέρες φυλάκισης, επειδή αγνόησε επανειλημμένα συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αυθαιρεσίας των αρχών, ο Σ. Ουνταλτσόφ ήδη εδώ και 16 μέρες κάνει απεργία πείνας. Η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε. Ομως οι αρχές, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΕΚΡ, φαίνεται πως επιδιώκουν να κρατήσουν φυλακισμένο έναν εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, ιδιαίτερα τις μέρες που αναμένεται η μεγάλη συμμετοχή στις μαζικές συγκεντρώσεις κατά της εκλογικής νοθείας, που προγραμματίζονται για το προσεχές σαββατοκύριακο.
Στην ανακοίνωση, επίσης, αναφέρεται πως: «Με αγανάκτηση σημειώνουμε πως σ' αυτήν την αντεργατική πολιτική οι αρχές βρίσκουν συμμάχους στις γραμμές της λεγόμενης «φιλελεύθερης αντιπολίτευσης», που, αξιοποιώντας την κατάσταση, προσπαθεί να παρουσιαστεί ως βασικός και μοναδικός συντελεστής της αντιπολίτευσης, ως υπερασπιστής του λαού».
Το ΚΕΚΡ υπενθυμίζει πως το «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων», που έχει συγκροτήσει το ΚΕΚΡ με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, έχει δεχτεί για 6 συνεχόμενες φορές αυθαίρετα εμπόδια στη δράση του από τις ρωσικές αρχές, που το απέκλεισαν κι από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Τέλος, ζητά την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ουνταλτσόφ!

Πηγή:www.rizospastis.gr
Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: