Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Για την άρνηση της Ν.Δ. για έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων βουλευτών στην Ελβετία


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας την άρνηση της Ν.Δ. για έλεγχο των τραπεζικών καταθέσεων βουλευτών στην Ελβετία, η εκπρόσωπος τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε προκλητική την άρνηση της Νέας Δημοκρατίας να γίνει έλεγχος για την ύπαρξη καταθέσεων Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία. Αποτελεί υποκρισία να ζητείται η δημοσιοποίηση των δηλώσεων "πόθεν έσχες" και την ίδια στιγμή να δημιουργούνται προσκόμματα στον έλεγχο της αξιοπιστίας αυτών. Τώρα που ο Καίσαρας παίρνει τα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα κατά των πολιτών, η "γυναίκα" του δεν έχει κανένα δικαίωμα να κρύβεται πίσω από δήθεν ευθιξίες και "τεκμήρια εντιμότητας".

Υπενθυμίζουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ζητήσει από τον Μάιο του 2010 την διαχρονική δημοσιοποίηση από το Διαδίκτυο των «πόθεν έσχες» για πολιτικούς (υπουργούς, βουλευτές, νομάρχες, δημάρχους) και στελέχη της διοίκησης, με πρόσκλησή να δικαιολογήσουν κάθε ετήσια αύξηση των περιουσιακών τους στοιχείων. Αποκτήματα που δε δικαιολογούνται επαρκώς από τις αντίστοιχες φορολογικές δηλώσεις, προτείναμε να αντιμετωπίζονται ως έσοδα από παράνομες πράξεις, συνδυασμένες με φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: