Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μ.Α.Σ: 6 και 20 Δεκέμβρη ξανά στους δρόμους!


Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα! Ούτε λεπτό χαμένο!
Το κάθε αμφιθέατρο, εργαστήριο, η κάθε σχολή να γίνει κάστρο αντίστασης.
Συνάδελφε-ισσα,


Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός της φτώχειας και της ανέχειας προχωράει σε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα και χαράτσια ύψους 11 δις €.  
Τα μέτρα αυτά δεν είναι σωτηρία για το λαό αλλά για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες. Το μόνο που θα πάρει ο λαός από την 6η ή την 7η δόση είναι η ευθύνη αποπληρωμής τους, δηλαδή νεες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις,  εφεδρεία, απολύσεις και χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Για να «ισοσκελίσουν»  το δικό τους προϋπολογισμό και να επιδοτήσουν με ζεστό χρήμα το μεγάλο κεφάλαιο τινάζουν στον αέρα αυτόν των λαϊκών οικογενειών!

Αυτός ο προϋπολογισμός:

Σηματοδοτεί την ψήφιση προϋπολογισμών ξεφτίλας από τις διοικήσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.
Περικόπτουν διδακτικές ώρες, εργαστήρια, απολύουν εκπαιδευτικό προσωπικό.
Κόβουν τη δωρεάν σίτιση, τέρμα τα δωρεάν βιβλία.
Ξεσπιτώνουν κόσμο από τις εστίες που τις αφήνουν να ρημάζουν, βάζουν νοίκια.
Ανοίγει ο δρόμος για  δίδακτρα και αναζήτηση «χορηγών»  που με αυτόν τον τρόπο θα βάλουν χέρι στο περιεχόμενο των σπουδών και της έρευνας.
Απειλούν να κόψουν ακόμα και το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει το χαράτσι για τα ακίνητα μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Την Τρίτη 6 Δεκέμβρη, οι φοιτητές και οι σπουδαστές μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες  τους επιστρέφουμε τις απειλές και τους εκβιασμούς (και τα χαράτσια). Σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή σε όλη την Ελλάδα οργανώνουμε συγκεντρώσεις μπροστά στα γραφεία της ΔΕΗ, των εφοριών. Απαιτούμε: Να ακυρωθεί το χαράτσι για τα ακίνητα. Να σταματήσει η φοροληστεία. Να πληρώσειη πλουτοκρατία. Το απόγευμα συνεχίζουμε με συλλαλητήρια σε κάθε πόλη, σε κάθε Δήμο. Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια που δεν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ.
Στις 20 Δεκέμβρη πραγματοποιούμε συλλαλητήρια για τους ανέργους σε κάθε πόλη. Απαιτούμε μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους. Τα παιδιά των ανέργων και οι εργαζόμενοι φοιτητές που απολύονται πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.
Με ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο και περιφρουρημένο
για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση,
για πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: