Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Στον αέρα οι αστικές συγκοινωνίες λόγω της εργασιακής εφεδρείας


Αβέβαιο φαντάζει το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας, καθώς, σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρόκειται να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση.

Τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή του αντισυνταγματικού και βάρβαρου, όπως το χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι, μέτρου και οι έντονες αντιδράσεις των υπαλλήλων φαίνεται να έχουν φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το κυβερνητικό επιτελείο. Ευ. Βενιζέλος και Μ. Βορίδης αναζητούν από κοινού τρόπο να βγουν από τη δύσκολη θέση με το λιγότερο για τους ίδιους πολιτικό κόστος.

Μετά τη συνάντησή τους, την περασμένη εβδομάδα, οι δύο υπουργοί άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν «κάποιες παρεμβάσεις» για την υπαγωγή στο καθεστώς εφεδρείας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο αυτό φέρεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση στους φορείς αυτούς της εφαρμογής του μέτρου για ορισμένες κρίσιμες ειδικότητες και να μετατεθεί κατά 1-2 μήνες προκειμένου να εκπαιδευτούν κατάλληλα οι υπάλληλοι που θα καλύψουν όσα κενά δημιουργηθούν.
Με την παράταση αυτή, τα δυο υπουργεία, Οικονομικών και Μεταφορών, επιθυμούν να έχει προχωρήσει η καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και έπειτα να δει τα οργανικά κενά που προκύπτουν ώστε να υπάρχει μετακίνηση εργαζομένων αντίστοιχων ειδικοτήτων από άλλους φορείς του Δημοσίου στις αστικές συγκοινωνίες. "Αγκάθι" για το κυβερνητικό επιτελείο αποτελούν κυρίως οι θέσεις των οδηγών, καθώς εκεί εντοπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Χαρακτηριστικά, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων σημειώνουν πως αν εφαρμοστούν τα σχέδια εργασιακής εφεδρείας, από τις αρχές του επόμενου μήνα θα υπάρξει μείωση κατά 30% των δρομολογίων στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, ενώ σε ιδιαίτερα δύσκολη θα βρεθούν το μετρό και ο Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τον οποίο απειλείται με έξοδο μεγάλος αριθμός έμπειρων εργατοτεχνιτών.

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: