Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη-Ηττήθηκαν τα "κόκκινα πουκάμισα"

tailandi_soldiers6555Μέχρι το πρωί της Τρίτης παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη, που επιβλήθηκε την Τετάρτη μετά την έφοδο του στρατού σε συνοικία στο εμπορικό και τουριστικό κέντρο της Μπανγκόκ που είχαν καταλάβει αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός Αμπίσιτ Βετζατζίβα.

"Η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς"

Στην πρωτεύουσα και σε 23 επαρχίες της χώρας επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη, μετά την έφοδο του στρατού στη συνοικία των διαδηλωτών με τα "κόκκινα πουκάμισα" που ζητούσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού και αφότου η Μπανγκόκ επλήγη από τις χειρότερες ταραχές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, στις οποίες 54 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 400 τραυματίστηκαν.

Ο Βετζατζίβα είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι "όλα είναι ήρεμα και η ζωή στη χώρα επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς. Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα, οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν στη Μπανγκόκ και θα είναι ελεύθερη η κυκλοφορία στους δρόμους της πρωτεύουσας".
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι δημοτικές υπηρεσίες της Μπανγκόκ συνεχίζουν τον καθαρισμό της συνοικίας που είχαν καταλάβει επί εβδομάδες οι διαδηλωτές.
 
ΠΗΓΕΣ:Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ,EPT

Δεν υπάρχουν σχόλια: